香港龜友論壇

查看: 2232|回復: 7

[急問]我的盾臂龜2歲幾,每日都申條野出黎係咪有事?

我的盾臂龜兩歲幾,每日都申條野出黎係咪有事?其實我分不到他是男是女,佢條野申出來係喇巴形狀的是否女?
重點都係佢每日都申出來好耐,行路拖地咁,是否有事?求教!
回復

有冇相睇?有機會係仔
回復

Gonwing2002 發表於 2017-12-8 13:39
有冇相睇?有機會係仔

Hello, here is the photo:

https://drive.google.com/drive/f ... rdmecPSiKMgJqYznt4S

我只係想了解佢係病左定咩原因,日日都申出來,拖住走。
回復

2歲幾沒可能咁大隻,那是生殖器,脫肛。。。。長期伸出拖行的話,易受傷入菌。會自行收回就沒事,否則找醫生把東西推回去好些
回復

waiyike1314 發表於 2017-12-8 14:21
2歲幾沒可能咁大隻,那是生殖器,脫肛。。。。長期伸出拖行的話,易受傷入菌。會自行收回就沒事,否則找醫 ...

你好,因為我隻龜是執翻黎的,所以只係估計兩歲幾,執翻來果陣得7~8 cm左右,請問他是男仔定女仔?
回復

bullshin 發表於 2017-12-8 20:08
你好,因為我隻龜是執翻黎的,所以只係估計兩歲幾,執翻來果陣得7~8 cm左右,請問他是男仔定女仔? ...

嘩!!!!竟然咁好有陸龜拾,羨慕死人
回復

藍月 發表於 2017-12-9 02:34
嘩!!!!竟然咁好有陸龜拾,羨慕死人

我都想執一隻呀...
回復

係呀! 未試過見到有龜拾,但好多人都拾過
回復