香港龜友論壇

查看: 3506|回復: 9

想買平價太陽燈

我想買平價既太陽燈, 幾十蚊到連燈架, 請問可以係邊到搵到。
謝謝各位
回復

如果要2合一既太陽燈, 就真係難啦
回復

seiraseira 發表於 2017-10-6 18:46
如果要2合一既太陽燈, 就真係難啦

普通的燈呢, 因為我是新手很多不太懂, 只想價錢不要太貴
回復

請問是不是實惠買既有夾的射燈都可以?
回復

Crystallmp 發表於 2017-10-6 23:30
普通的燈呢, 因為我是新手很多不太懂, 只想價錢不要太貴

我覺得太陽燈好易壞 睇你點諗啦, 太陽燈全新都要最平300-最貴500左右...
分開UVA 同UVB 會好D, UVA 100蚊左右都有, UVB 50蚊左右..

不過就係要用一個燈罩同2個燈罩既分別
回復

如果你經常帶佢曬太陽,龜龜又會冬天冬眠既, 燈都唔洗TIM
回復

seiraseira 發表於 2017-10-6 23:57
我覺得太陽燈好易壞 睇你點諗啦, 太陽燈全新都要最平300-最貴500左右...
分開UVA 同UVB 會好D, UVA ...

Uvb 即時射燈嗎?ikea 那些可以用嗎?
回復

Crystallmp 發表於 2017-10-7 00:00
Uvb 即時射燈嗎?ikea 那些可以用嗎?

http://www.hkturtle.org/forum.ph ... &extra=page%3D1

http://www.hkturtle.org/forum.ph ... id=10420&extra=

爬文~~

UVA 係帶紫外線, UVB 帶熱量.... 我個人推薦用番爬蟲用既燈會好D
回復

你養咩野 要太陽燈?? 普通夾燈我有一舊..可以送...
回復

小霸皇 發表於 2017-10-7 19:10
你養咩野 要太陽燈?? 普通夾燈我有一舊..可以送...

已pm,
已pm
回復