香港龜友論壇

查看: 1998|回復: 19
打印 上一主題 下一主題

最差sales在荃灣千色一期2504舖Studiotarget

樓主

呢間响荃灣千色一期二樓2504舖Studiotarget
店內售貨員態度勁欖差,大家萬萬不能去…

今日中午朋友經過上址,無啦啦走入去是但揀咗兩個款,
個售貨員連要唔要袋都無問就執咗兩條32寸俾佢,
個朋友又on九九俾錢跟手就塞咗兩條褲入背囊準備走,
未行出門口發現有d唔妥,佢都無話俾個售貨員知佢係32寸腰,
佢明明係34寸腰格…咁佢咪叫個售貨員攞把軟尺量下囉,
個售貨員非常唔願意下量咗一下話32寸,但我朋友睇到34寸,
朋友即時問,妳個32寸係邊度?妳再量多次睇下…
再量朋友指住34,售貨員死索去32,朋友話再索緊d都係34,
換返兩條34啦,售貨員話你攞返屋企試下先,唔啱至返嚟再換,
朋友話唔係住荃灣同明知係34唔係32,做乜重要攞返屋企咋?
售貨員就口upup哦哦講咗兩次話換咗一次就無得再換,
然後就一邊換一邊乸住張單打記號代表換過貨重沒收咗張單,
跟住再講多次…換咗一次就無得再換!
(注意…事發至此只係俾咗兩條褲錢,而未出走出過店門)
我朋友接過兩條褲就塞入背囊趕返工即撇,
但越行條氣即越唔順,出咗商場都走返轉頭,
走返上果間嗨店問個嗨售貨員攞返張單,
個售貨員話張單因換過貨要收起,
朋友就話買咗嘢俾張單袋下都得啩又唔係偷,
售貨員又再重覆…張單要交返公司
買嘢都要單格,個售貨員就西面再打過另一張單俾朋友,
件事咪就係咁囉…

歡迎轉發到各大網站論壇提醒大家

評分

參與人數 1威望 +3 收起 理由
地獄火 + 3 多謝分享

查看全部評分

回復

沙發
咁个sales有冇話你个7头成个9哥咁丫

加返咗個案件重演  發表於 2016-6-26 02:20
回復

板凳
條紋?吾覺眼

加返咗個案件重演  發表於 2016-6-26 02:21
回復

地板
簡單處理 咆哮一句 調理農務系調你個杏加橙換吾換
分分鐘3秒吾洗幫你著埋
回復

六兄 吾好撚啊~~
回復

今時今日咁嘅服務態度邊得㗎……
回復

咁就要做个9哥啦
回復

師兄成日去荃灣,有冇去友缘睇龜?
回復

法仙 發表於 2016-6-26 12:16
師兄成日去荃灣,有冇去友缘睇龜?

我覺得無必要都唔好去囉
回復

個SALES會不會是新仔呀? 貨物都未出門, 仍在店內, 另外, 根據商品說明條例, 即使門口寫明貨物出門不可退, 但商品實際情形跟客人要求不乎, 客人都可以退, 而且未用未開封呢, 樓主一聲要打去消委會和總店投訴, 個SALES一定會換, 至於收據, 他更要給予, 收據是可以重印, 多少張都得, 反正收據會寫上, REPINT字樣, 只係個SALES不想寫退貨報告吧. 樓主拿住個電話扮錄音, 個SALES一定嚇到呆, 哈哈
回復

oooooo 發表於 2016-6-26 12:19
我覺得無必要都唔好去囉

何解?我去到附近有龜店便會看看的。
回復

waiyike1314 發表於 2016-6-27 12:58
個SALES會不會是新仔呀? 貨物都未出門, 仍在店內, 另外, 根據商品說明條例, 即使門口寫明貨物出門不可退,  ...

可能開工做懵咗,無你咁好即時反應。
回復

法仙 發表於 2016-6-27 13:36
何解?我去到附近有龜店便會看看的。

我响公司養嘅寵物可能多過佢
回復

回復

哈哈全部掃場,小心比人捉到分身
回復

會不會開口中?
回復

回復