香港龜友論壇

查看: 2149|回復: 26
打印 上一主題 下一主題

在北角碼頭 搭獲巴西龜 請求好心人收養

樓主
於星期一( 2016/4/25) 在北角碼頭 搭獲巴西龜 請求好心人收養,現暫在公司(觀塘區) 飼養中。

感覺隻龜都健康,但都不很進食已試龜糧 生菜及蘋果。

已搵朋友及 hkherp 但都未有人收養。

現望可以找到好心人收養,如冇稍後會放生於柴灣公園。

請pm 或留電話 謝謝..

回復

沙發
我都知放生..等如..謀殺...但我養唔到。
朋友係海撈佢上來我都係盡下人士。                                                                                                   
咁放佢去池塘..都好過佢係北角碼頭到游水 係咪?
回復

板凳
是的..係會由佢..處理..我都係..試下問有冇人會收養..
回復

地板
wongivyee 發表於 2016-4-28 19:59
樓主,我已將你領養 post,post去其他網,請不要放生,比點時間找領養人。

謝謝你。
我再等等吧,因為暫時都係公司養住。
始終都唔太方便,而且來緊幾日放假。
希望可以快d搵到好心人。

回復

多謝大家幫忙, 隻龜已搵到有心人收養了。
今天會安排交收。

另外...請不要爭吵了,隻龜是什麼種不是大問題有人收養就好了...

謝謝大家..關心。

評分

參與人數 1威望 +3 收起 理由
金金 + 3 熱心幫助

查看全部評分

回復