香港龜友論壇

查看: 3058|回復: 46
打印 上一主題 下一主題

身心俱疲,送幾隻小鱷龜

樓主
Aquaville 發表於 2015-10-13 23:41
其實牠們到我手的時候病情嚴重得夠多,四肢無力,開口呼吸,身上很多白點,我用了黑藥和Zoomed眼藥水,又 ...

師兄,如果可以的話,我希望可以領養其中幾隻,嘗試護理病龜,希望可以痊癒
回復

沙發
Aquaville 發表於 2015-10-14 00:10
師兄,我想試多一隻,如果再有死亡個案,就給你了

我都只希望用我少許知識經驗幫助,生死由天定,難以確保一定痊癒,希望你可以成功,幸存龜隻健康,加油
回復

板凳
wongivyee 發表於 2015-10-14 10:16
ylc141師兄,好久沒見你上來,多謝你再次出手相助!

你好呀,我其實都經常上龜友,只係較少回應,我近期都係繼續暫養工作,幫龜搵一個屋企
回復

地板
tiffany_john 發表於 2015-10-14 17:36
你好啊朋友,話時話你有無母花/草?屋企四只花草,全部係公,底甲8-10cm,一直想同佢地搵只乸,不幸今年 ...

你好,我手上暫時未有花草,只有一隻巴仔待養定後送出
回復

tiffany_john 發表於 2015-10-14 22:19
巴西我已經有四只,大得極快,一只半成體,一年半由120克爆長到最近已經超過左900克,暫時唔敢再加 ...

呢兩個月都未有龜友提供不欲飼養的龜
如果再有可以被領養龜隻,我就係論壇搵下有無有心人啦
回復

wongivyee 發表於 2015-10-15 10:31
你好呀! 師兄,患病的龜龜,能有咁多出心出力嘅善心人幫助牠們 ,真是牠們的福氣! 你們的行動,
真係好值得我 ...

我只希望為無主人,以及病龜盡小小綿力,但好可惜仍然有人會係不適當地方放生龜隻
回復

wongivyee 發表於 2015-10-15 16:43
好多無良主人,不論狗主同龜主,唔養就四圍掉,其實佢地都係生命,
係出面亦好難覓食,好多都會餓死! ...

如果師兄見到有人唔養龜,想放生的話,我都可以暫養,養定之後再轉贈其他有心人
我遲D有待領養龜隻的話,都會上黎尋家,各位要多多支持呀!!
回復