香港龜友論壇

查看: 6839|回復: 47
打印 上一主題 下一主題

對於"kellkell" 的投訴及建議

樓主
對於賣家kellkell的行為實在看不過眼  並已給與他足夠時間作出反醒及考慮  
但奈何此人並無任何改變決定之意 因此發出這帖

為免再有人重滔覆轍 希望有板主/壇主禁止此人IP再發出任何賣龜及賣物帖(最好可以比一比佢ip no.我  等我可以叫其他網站提防佢
另外ching c姐仲有咩好方法禁止歪風ge 麻煩打一打出黎分享下 一齊討論下

同時亦希望各ching/姐自己留意一名初中-中四男
手機NO. 608446XX( XX同前面重複左ge no.一樣)(((雖然我知公開左 佢一樣可以轉電話no.4啦..)))

而交易詳情:

我係http://www.hkturtle.org/forum.php?mod=viewthread&tid=11361&page=1#pid166084到同佢買龜

之後我約左佢2:15pm  但佢當日改時間  但我一早約左去電髮  最終佢叫我電好就打比佢
咁我當然就安心去電髮  但點知比預定時間奈左成1-2個鐘  其間有sms佢  佢都係叫我電好就打比佢
最後 經過左5個鐘ge電髮  我就打比佢  而佢亦係大約10分鐘後到達
以當時我ge狀況 以及7:30pm ge天暗  我無留心睇清楚佢個殼有無問題
而腳ge問題  我知箱龜怕羞D 一收埋又唔知幾時先再伸出黎 而且又怕拎上手奈會搞到佢好驚 先無再慢慢睇

後來一直有傾pm  有唔明我都會問問佢

&

....  我真係無言了.....
開post問龜ge問題
http://www.hkturtle.org/forum.php?mod=viewthread&tid=11952&page=6#pid176001

ching們(saturday ching@#2, 火水. ching@#6 )都話係爛甲 KaukcE ching@#90到話佢係 爛腳tim

我知我都有疏忽

但佢e種欺騙ge買賣方式真係唔可以再由得佢

另外對住龜龜ge傷方面

我今日用過碘酒搽10分鐘後沖水    隔左一段時間(大約2鍾) 用高猛酸鉀浸左15min後同佢地沖身

聽日會用KaukcE ge方法再試試  

各位chingc姐  如果仲有咩好提議麻煩您地打一打  講比我知   麻煩哂

回復 songshu 的帖子

BAN IP 無用的原因:
香港 90% 以上的家庭都是用 dynamic ip, 即係次次上網 ip 都不同, 根本 ban 不了...

巴姐因為用了一個 fixed ip 的 plan, 所以才能 ban 到她...
其他人一般都 ban 不了...

請大家不要再討論 ban ip 的問題... 原因我重覆過十多次... 但每隔一兩個月又有人提起...
對電腦技術方面有疑問可以去圖書館借一些 networking 的書來看...
一班對電腦毫無認識的人在此用粗口罵到天昏地暗也不會知道我從不 ban ip 的原因...

不需電腦 手機用ip上網已足夠玩殘  發表於 2011-9-6 01:00

評分

參與人數 1威望 +1 收起 理由
william + 1 同意至極

查看全部評分

回復

回復 SnappingTurtle 的帖子

多謝您地  但廢事我過去又搞到變哂罵戰   佢唔入黎嘈  我都唔過去搵佢黎嘈
回復

港女? 講果個可能係港童
我有睇你之前個POST 亦都有睇過條有賣安布果個[妳買之前]
我絕對撐你 條友吹到隻安布幾好點好..
見到你POST話有爛甲 絕對認同妳比人搵笨
唔好姑息E D 咁既人  堅持到底  好多人撐妳呀

評分

參與人數 1威望 +1 收起 理由
larissayiu + 1 同意至極 評就識批 建議就欠奉.

查看全部評分

回復

larissayiu 發表於 2011-9-5 00:00
對於賣家kellkell的行為實在看不過眼  並已給與他足夠時間作出反醒及考慮  
但奈何此人並無任何改變決定之 ...

http://www.hkturtle.org/forum.ph ... mp;page=1#pid177542
條賤人仲賣緊假野,快D去鬧臭距

評分

參與人數 1威望 -10 收起 理由
龜痴 -10 違規內容, 挑釁生事

查看全部評分

回復

回復 Norrishill 的帖子

比人扣分我都要講架啦!
其實你知唔知咩撚野叫港女?
唔識野又要講.
咁點解你覺得BAN IP冇用啊?你估真係個個都識轉IP啊?
冇用就唔洗做既話咁呢個世界好多野都唔洗做架啦喎!咁警察要黎托柒啊?
最好解決方法係唔好去交易區買野?咁你係街比人呃左咁你係唔係e後都唔買野啊?

評分

參與人數 4威望 +1 收起 理由
龜痴 -2 粗言穢語
larissayiu + 1 熱心幫助@~@ 多謝您幫我出一口氣!!!!.
SnappingTurtle + 1 完全正確,呢D7頭講野唔經大腦.
Mrturtle + 1 多謝分享

查看全部評分

回復

間中懶一懶姐唔使共快呀
回復

我支持kit941120師兄個方法呀
回復

回復 kit941120 的帖子

支持~!!
無信譽既賣家最討厭~!

都好過就咁"2"嫁啦~~ XD  發表於 2011-9-5 15:25
COPY&貼上...懶到你吖= ="  發表於 2011-9-5 13:01
回復

Norrishill 發表於 2011-9-5 00:21
最好解決方法係唔好去交易區買野, 就算買.. 未出去舖頭睇清楚先買, 就算街冇貨, 未等到有.

同埋點解依家啲 ...

你收皮啦,死傻仔,人地問你有無建議啊,剩系識得批評,毫無建樹,正一7頭

評分

參與人數 2威望 -12 收起 理由
龜痴 -10 粗言穢語
啊橙 -2 粗言穢語

查看全部評分

回復

回復 栢Ling哥 的帖子

哦  宜家明啦

無呀  以為您講緊封IP要錢..=  ="  
回復

回復 larissayiu 的帖子

咁你投訴佢咩?
回復

回復 boap 的帖子

咁又唔好一 竹竿打一條船   有CHING C姐都係好好GE買賣家
回復

嘩完全不要得。搞到大家第日唔敢再買
回復

回復 lowbzz 的帖子

一定!!!@M@
回復

下次要小心D呀
回復

回復 kit941120 的帖子

ic....   唔知請壇D野原來要咁做.......
回復

回復 larissayiu 的帖子

論壇而家正常運作,如果要加function我諗要搵反d 專科it人反黎加,之後又要測試,收費都應該唔平!
回復

回復 kenbb 的帖子

...咁   係到開ge post  佢都應該會睇睇掛
回復

回復 栢Ling哥 的帖子

點解同$$有關ge?
回復