香港龜友論壇

查看: 6802|回復: 47
打印 上一主題 下一主題

對於"kellkell" 的投訴及建議

樓主
對於賣家kellkell的行為實在看不過眼  並已給與他足夠時間作出反醒及考慮  
但奈何此人並無任何改變決定之意 因此發出這帖

為免再有人重滔覆轍 希望有板主/壇主禁止此人IP再發出任何賣龜及賣物帖(最好可以比一比佢ip no.我  等我可以叫其他網站提防佢
另外ching c姐仲有咩好方法禁止歪風ge 麻煩打一打出黎分享下 一齊討論下

同時亦希望各ching/姐自己留意一名初中-中四男
手機NO. 608446XX( XX同前面重複左ge no.一樣)(((雖然我知公開左 佢一樣可以轉電話no.4啦..)))

而交易詳情:

我係http://www.hkturtle.org/forum.php?mod=viewthread&tid=11361&page=1#pid166084到同佢買龜

之後我約左佢2:15pm  但佢當日改時間  但我一早約左去電髮  最終佢叫我電好就打比佢
咁我當然就安心去電髮  但點知比預定時間奈左成1-2個鐘  其間有sms佢  佢都係叫我電好就打比佢
最後 經過左5個鐘ge電髮  我就打比佢  而佢亦係大約10分鐘後到達
以當時我ge狀況 以及7:30pm ge天暗  我無留心睇清楚佢個殼有無問題
而腳ge問題  我知箱龜怕羞D 一收埋又唔知幾時先再伸出黎 而且又怕拎上手奈會搞到佢好驚 先無再慢慢睇

後來一直有傾pm  有唔明我都會問問佢

&

....  我真係無言了.....
開post問龜ge問題
http://www.hkturtle.org/forum.php?mod=viewthread&tid=11952&page=6#pid176001

ching們(saturday ching@#2, 火水. ching@#6 )都話係爛甲 KaukcE ching@#90到話佢係 爛腳tim

我知我都有疏忽

但佢e種欺騙ge買賣方式真係唔可以再由得佢

另外對住龜龜ge傷方面

我今日用過碘酒搽10分鐘後沖水    隔左一段時間(大約2鍾) 用高猛酸鉀浸左15min後同佢地沖身

聽日會用KaukcE ge方法再試試  

各位chingc姐  如果仲有咩好提議麻煩您地打一打  講比我知   麻煩哂

沙發
支持~!!
無信譽既賣家最討厭~!
回復

板凳
回復 power15 的帖子

多謝 power15 ching
回復

地板
其實封ip又不至於...
回復

回復 kenbb 的帖子

點解呢  如果只係封ac   佢一樣可以申請個新ac黎賣

而且只係唔比果個ip ge人去出賣野ge帖姐
回復

larissayiu 發表於 2011-9-5 00:15

點解呢  如果只係封ac   佢一樣可以申請個新ac黎賣

封,就未至於..唱衰佢就得...係聊天室開多個,會多d人回應.
回復

嗯嗯  真係有需要
回復

最好解決方法係唔好去交易區買野, 就算買.. 未出去舖頭睇清楚先買, 就算街冇貨, 未等到有.

同埋點解依家啲人會覺得BAN IP 有用呢?

再者... 要求...(最好可以比一比佢ip no.我  等我可以叫其他網站提防佢)...........

嘩...  好港女呀!!!!!!!!!

搞笑!而家好似係人地比人呃波 你$#$#$  發表於 2011-9-5 14:16
仲有 您如果諗到有好GE提議唔該您講出黎 只係識得批評GE話跟本一D幫助都無  發表於 2011-9-5 11:46

評分

參與人數 1威望 +1 收起 理由
SnappingTurtle + 1 死7頭

查看全部評分

回復

唔好嬲啦妹妹...咩人都有架...當買個經驗
回復

回復 larissayiu 的帖子

對呢D人,都好反感,係就係,唔係就唔係~ 無句真~!
我玩龜無耐渣,師兄就談不上啦~!
都係交流下~!
回復

可唔可以加入有好評至劣評,做過買賣對方可評分,冇評分同新手就小心d!不過我都係諗版主可能好煩!

好似淘寶甘!唔錯!  發表於 2011-9-5 00:44
回復

回復 Norrishill 的帖子

您話我港女都好  我宜家可以做ge方法就只係咁.....
BAN IP 點會無用...  佢無得開買賣 post就唔會再害得到人
回復

回復 肥文 的帖子

個經驗我已經買左  但我真係唔想佢再害人

唔比佢出買賣 post姐  又唔係完全唔比佢上黎
回復

都晤知講乜好
回復

larissayiu 發表於 2011-9-5 00:00
對於賣家kellkell的行為實在看不過眼  並已給與他足夠時間作出反醒及考慮  
但奈何此人並無任何改變決定之 ...

撐到底....女人都呃...唔係男人

1不騙無知婦孺<===衰呢樣會比人笑
2不騙貧病老弱
回復

回復 kit941120 的帖子

支持  但真係會煩到佢地
回復

回復 power15 的帖子

點都好  多謝您
回復

又煩又用錢!所以未必得!