香港龜友論壇

查看: 4017|回復: 6

龜苗過冬的結果!

又到o左秋意正濃冬意淺既龜龜重要日子, 想必咁多位想幫龜龜渡冬既大大門, 定必已幫龜龜加溫了! 而想幫龜苗冬眠的大大, 有D就已下定決心好有信心及已經準備好幫龜龜冬眠的材料, 但有小部分龜友, 好似我咁新入龜龜大家庭, 仲係到十五十六緊渡冬定冬眠好呢, 冬眠又有咩要準備呢, 又要用咩底材呢 等等...等等......

現想統計一下, 睇下咁多位前輩, 之前同龜龜. 係點樣個冬同個結果係點嫁呢?

PS
請註明咩品種, 咩SIZE, 咩方法/底材, 最好的話可以UP相上黎分享下~~~~

因好多亞成同成龜冬眠問題都不大, 所以今次著重係方面, 投票項目也可多次投票, 因可以全勝5勝一負, 唔知同一項係咪可以多投幾次, 可以的話, C兄3隻成功既就請投3 次成功喇! 唔得既話就請係下面註明喇!
多選投票: ( 最多可選 6 項 ), 共有 48 人參與投票

投票已經結束

18.87% (10)
28.30% (15)
0.00% (0)
1.89% (1)
45.28% (24)
5.66% (3)
您所在的用戶組沒有投票權限
回復

其實我唔加溫都過到冬,因為我間房細,窗口都好細,唔使點加溫都暖暖地
回復

回復 我愛爬蟲類 的帖子

姐係自然過冬但唔眠? 碩士C兄, 想必你有好多龜苗成功過冬, 可分享下咩種嗎?
回復

我果隻唔係龜,係中華鱉(餵龍魚果d
7年黎都係裸缸自然過冬但唔冬眠,
而家仲生猛過我

不過病過果d都係加溫好
回復

candle31499 發表於 2014-10-31 20:23
回復 我愛爬蟲類 的帖子

姐係自然過冬但唔眠? 碩士C兄, 想必你有好多龜苗成功過冬, 可分享下咩種嗎? ...

我得四隻龜,一隻東錦,一隻紅腿,兩隻草,紅腿同草冬天照食野,隻東錦今年第一次過冬,已經幫佢加左暖管
回復

苗應該加溫過冬會安全d wow
回復

自然過冬但唔眠! 咬手問你拎野食, 一星期左右比好小生果距咬下....
回復