香港龜友論壇

樓主: oooooo
打印 上一主題 下一主題

君臨再現!

邊個呀你?  發表於 2014-7-31 22:00
回復

人地警方話明"賊人年約三十至四十歲男子,他身高約五呎五吋,瘦身材,穿黑色上衣及短褲,戴黑色鴨舌帽"
你post 圖, 夾硬話賊人係一個大肥仔,又話有獨家相片?越講越可疑了!真係又去偷?

評分

參與人數 1威望 +3 收起 理由
地獄火 + 3 一針見血

查看全部評分

回復

回復 地獄火 的帖子

嘻嘻!你地兩個好似傾得好投入咁啵?
回復

達達 發表於 2014-7-31 21:21
咁就更加要破壞啦

要破壞 la,E! 你係新會員 wor
回復

龜媽 發表於 2014-7-31 22:20
人地警方話明"賊人年約三十至四十歲男子,他身高約五呎五吋,瘦身材,穿黑色上衣及短褲,戴黑色鴨舌帽" ...

我都好奇怪點解報紙會收錯料?但龜主係我D朋友,今日我返來已經第一時間話比我知,我有幾隻星都係我賣比佢,好大機會拉到人,因已有幾隻龜已流入網上發售,到時拉到人我亦要做証人話D龜係我朋友,連報紙都冇呢D相,妳信不信由你
回復

龜媽 發表於 2014-7-31 22:20
人地警方話明"賊人年約三十至四十歲男子,他身高約五呎五吋,瘦身材,穿黑色上衣及短褲,戴黑色鴨舌帽" ...

Ar 光頭妹妹話有 $ 就可以有 5 同 ip,佢 d $ 點 lai,我諗龜媽妳會明既
其實真係好奇怪,明 g 君臨光頭妹妹係乜野人,都有咁多人撐佢,除左分身或者低智慧兼無腦既人先會同呢種人有交流,其它真係諗 5 到,咁當然仲有利益輸送做誘因而合謀 la,不過接臟都好大穫 ga
真係想果位物主 pm 我,等我教佢點搵呢條契弟出 lai,肯定可以捉到佢
回復

達達 發表於 2014-7-31 21:21
咁就更加要破壞啦

人心又有件低能仔生物話你係我分身,都係我唔好冇比足夠既屎比佢食,依家到處咬人要揾我呢個主人!
回復

君臨天下 發表於 2014-8-1 00:10
我都好奇怪點解報紙會收錯料?但龜主係我D朋友,今日我返來已經第一時間話比我知,我有幾隻星都係我賣比 ...

"我都好奇怪點解報紙會收錯料?但龜主係我D朋友,今日我返來已經第一時間話比我知,我有幾隻星都係我賣比佢,好大機會拉到人,因已有幾隻龜已流入網上發售,到時拉到人我亦要做証人話D龜係我朋友,連報紙都冇呢D相,妳信不信由你"

咁爆???
- 主係你D朋友 (咁巧合?)
- 有幾隻星都係我賣比佢 (所以你知個案發地點?而且可能帶住"戴黑色鴨舌帽"去過?)
- 有幾隻龜已流入網上發售 (点知?係你經手?)
- 到時拉到人亦要做証人話D龜係朋友 (点知?係你經手出貨?)

你何止証人咁簡單?直頭係....................................................好重要啦!
咁你去大埔比咗口供未呀?第10隊查你呀,駛唔駛我幫你約佢地呀?

回復

龜媽 發表於 2014-8-1 00:39
"我都好奇怪點解報紙會收錯料?但龜主係我D朋友,今日我返來已經第一時間話比我知,我有幾隻星都係我賣比 ...

我仲有好多養龜既朋友,佢地唔會好似妳地咁冇品中意講人事非,晤唔會因某D舊事吾同我做朋友,必要時我一定會!話埋比妳聽!早排黑食放果三隻R仔就是我朋友的,我叫佢報警佢又唔報,話驚老婆有病刺激到佢,依家又中一鑊!
回復

地獄火 發表於 2014-8-1 00:19
Ar 光頭妹妹話有 $ 就可以有 5 同 ip,佢 d $ 點 lai,我諗龜媽妳會明既
其實真係好奇怪,明 g 君 ...

其實唔駛唔轉折,君c兄已掌握所有證據, CID直接揾佢問就清楚晒啦!
回復

龜媽 發表於 2014-8-1 00:45
其實唔駛唔轉折,君c兄已掌握所有證據, CID直接揾佢問就清楚晒啦!

我緊係冇証句啦!但我有提醒我朋友用咩方法去叫警方查,包括放龜人電話資料希望幫到佢!
回復

君臨天下 發表於 2014-8-1 00:44
我仲有好多羨養龜既朋友,佢地唔會好似妳地咁冇品中意講人事非,晤唔會因某D舊事吾同我做朋友,必要時我一 ...

"我仲有好多羨養龜既朋友,佢地唔會好似妳地咁冇品中意講人事非,晤唔會因某D舊事吾同我做朋友,必要時我一定會!話埋比妳聽!早排黑食放果三隻R仔就是我朋友的,我叫佢報警佢又唔報,話驚老婆有病刺激到佢,依家又中一鑊!"

一個post啫,你要改幾次呀?又唔係口供!你依家驚乜呀?
回復

龜媽 發表於 2014-8-1 00:45

查自己,邊有人咁 on 9 ga,除左佢之外
回復

回復 龜媽 的帖子

佢咁恨錢,有獨家唔放比報刊雜誌?特別要係到曬比大家睇?佢朋友識著佢呢D賊仔,仲要係積犯,真係冇陰功╮(╯▽╰)╭

而家仲想燒埋去黑食度,呢D咪正一鱷魚頭,老襯底囉( ̄▽ ̄)ノ

聽聞之前單野,因為想要
金錢龜,先走去偷白盾,咁岩大埔果單野又有金錢龜喎,係人係鬼,唔駛講到出面既╮(╯▽╰)╭
回復

地獄火 發表於 2014-8-1 00:54
查自己,邊有人咁 on 9 ga,除左佢之外

我真係服咗佢,講9咁多嘢,句句都隊爆自己.  
正常人講一句: 我知9咩!你班L樣痴L線! 就過骨啦!
不過睇返佢上次藍衫舖偷完去返藍衫舖放嘅行為,就唔會驚奇囉!

評分

參與人數 3威望 +8 收起 理由
龜龜ying + 3 一針見血
lishuikuen + 2 一針見血
地獄火 + 3 呢3分5比你,真係對5住自己XD

查看全部評分

回復

龜媽 發表於 2014-8-1 00:53
"我仲有好多羨養龜既朋友,佢地唔會好似妳地咁冇品中意講人事非,晤唔會因某D舊事吾同我做朋友,必要時我 ...

我用手機係咁架啦!有好多都未講清楚
回復

我仲有好多養龜既朋友,佢地唔會好似妳地咁冇品中意講人事非,晤唔會因某D舊事吾同我做朋友,必要時我一定 ...

"我仲有好多養龜既朋友,佢地唔會好似妳地咁冇品中意講人事非,晤唔會因某D舊事吾同我做朋友,必要時我一定會!話埋比妳聽!早排黑食放果三隻R仔就是我朋友的,我叫佢報警佢又唔報,話驚老婆有病刺激到佢,依家又中一鑊!"

你即係話"黑食"賣賊贜???
回復

RE: 君臨再現!

lishuikuen 發表於 2014-8-1 00:59
回復 龜媽 的帖子

佢咁恨錢,有獨家唔放比報刊雜誌?特別要係到曬比大家睇?佢朋友識著佢呢D賊仔,仲要係 ...

佢根本就冇金錢龜!D賤精咪最中意屈人架啦!我都話妳D人一定有天收,睇下幾時收妳件豬樣荷馬身型既極品
回復

我仲有好多養龜既朋友,佢地唔會好似妳地咁冇品中意講人事非,晤唔會因某D舊事吾同我做朋友,必要時我一定 ...

你 d 龜朋好友真係好,好到放隻老鼠入米缸,我除左講佢抵死之外,無野可以補充

D低等動物講D說話都低B啲  發表於 2014-8-1 01:18

評分

參與人數 1威望 +3 收起 理由
龜龜ying + 3 一針見血

查看全部評分

回復

回復 君臨天下 的帖子

屈你咩?講事實又話人屈你喎,咪撚笑死我啦!
回復