香港龜友論壇

樓主: Honest
打印 上一主題 下一主題

成年人既世界唔會有佔中

回復

回復 TakTak 的帖子

係wo,  講到自己教過書wo,  做乜咁冇毅力唔教落去? 比校長炒? 定自己覺的誤人子弟好唔應該? 你咁有料 就應該繼續教書培育學生,而唔係上龜壇學人批教育,要批評就同689 講啦,或教書署長都唔錯,係度講晒你口水而已
回復

回復 龜龜ying 的帖子

如果你d 論點咁清醒, 我諗香港已經有一半學生退左學喇, 暴君思想家。 不如你自問下: 有人用行動黎投訴老師時, 係學生退學定係 校長 炒個老師先啦。 果個例子一野就試到你反佔中反到道德價值觀都冇埋。 好彩你唔係做教育界既工作, 否則香港到時變左退學學生遊行反你個暴君思想既教師, 為人師表, 管都未管店學生同我講你教? "你管唔店叫人退學+老師無需負責"呢個偉論我會發放比教育界既老師們,校長們,放心,佢地回覆左會你睇。 你答得出呢樣野就知你係教育白痴,服左你喇。
我既出現只針對 燕赤霞 d 文盲用字, 從來冇講過誰對誰錯! 只係一直學佢用燕俠之道還其燕俠之身,一直同佢爭論,但唔代表佔中/反佔中觀點岩, 而你地只係痴埋黎幫個冇文化既人係度助長哎交風氣,你咁想比人插咪順你意囉。而你對呢個教師倒子既觀點就肯定係錯, 因為有 model answer,  你已中計:)
回復

回復 1mm 的帖子

無興趣同啲教育界溉敗類係度嘛戰,
你自便啦,
鐘意講乜就講乜啦,
不嬲你地都係自圆其說,
自䚷自大,自私自利,自欺欺人,
係自HH人至岩

師兄咪理佢喇條友牆頭草黎,跟紅頂白,廢物之中既廢物。  發表於 2014-10-9 20:44

評分

參與人數 1威望 +3 收起 理由
龜龜ying + 3  

查看全部評分

回復

真心唔想再爭論 佔中/反佔中 觀點, 除非反佔中既你親身到過場,經歷過人地班人做既野,睇完人地既合作性同團結力量再係度嘈都未遲, 最睇唔起果d 話" 佔飽佢啦傻仔比人利用,我點解要去睇姐? 食花生睇你地做英雄夠啦"  你地最好成世睇 cctvb,  唔好睇其他野, 一直沉迷被洗腦的小小世界
回復

教育界精英,係你逼人 串你職業姐,有咩計, 鬼叫你自爆教過書, 阿叔,你教完屎片比人炒?

牆頭草,乜你唔係豬肉界既朋友咩?劏豬你就叻,政治你識乜春。人講你又講。  發表於 2014-10-9 20:55
回復

又答唔到人 ,拉開話題? 答啦,你教過書wo,  勁啦,但教教下好地地唔教? 定係你係果個教學理論例子入面比人投訴既老師,之後校長炒? 你以前教過書, 你識2915 年既教育界既野 有以多? 你以前學d 野 out 晒架喇,仲拎出黎講? 教育精英!
回復

燕大俠,我唔會理佢嘅啦, 佢咁
叻,由9佢講囉,佢自己感覺良好咪得囉,,
咬理都晒氣

1mm
教過書既TakTak..係網上..打晒粗口..呢位教育精英唔怪得精到衣家冇得撈..  發表於 2014-10-10 00:14
條友麻瘋上腦,低水平,低智慧,睇佢地衰收尾縱過隱。無賴既暴民,黑人憎過大6豬。  發表於 2014-10-9 21:06
回復

回復 1mm 的帖子

清唔清醒同係咪無賴係兩回事,你唔好混為一談
如果我地係暴君,咁你地就係刁民中既刁民。
不如你又問下,投訴老師係咪一定要用咁極端既手法?
我只係提議可以退學,你可以唔認同但你唔可以否定呢個方法既可行性!
更加冇可能話人白痴,正如我都唔會人身攻擊話你弱智吧!
我重申,我冇痴埋去幫佢係度助長風氣,我更加冇人身攻擊過你!
我一直都係同你地講道理咁傾!!!
你搞清楚件事先好插人啦

刁難政府,刁難大眾巿民,縱理直氣壯,呢位豬肉界既朋友真係誇啦啦。支持佢訓街打邊爐。  發表於 2014-10-10 17:32
一語中的  發表於 2014-10-10 14:02
回復

我唔會盲目祟拜偶像,啱就支持唔啱聽完咪算咯~
火叔除左如來神掌仲識好多必殺技架,得閒跟佢學返2招傍下身啦
得得好靚仔,我唔信~有圖有真相,請自POST啦
回復