香港龜友論壇

查看: 6212|回復: 56
打印 上一主題 下一主題

最近缺水,放極罕有變異凸背

樓主
第一隻,頭像龜,12cm甲殻全品大理石,巨頭化,香港都難得有人擁有,尤其上海佬101d狂掃之下,升價十倍,101d苗都放三千五人仔,我急放價6800
http://www.youtube.com/watch?v=ThwDHbT93b0&feature=player_detailpage

第二隻,變異大鰐最高級別WG,5cm甲殻,除有一小塊甲増生,我唔講你都睇唔到,其他都是全品。這隻2011的苗,是wg中的極品,肉色是大紅色,我養過賣過的三十幾隻變異都未有一隻咁紅,頭是超級巨頭化,比任何大鰐的頭部比例更要大。急放價放$6800
http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=MFfsAOfhGzc

這些片段是用手機拍,拍得很暗,真龜淺色很多,我相信今年龜店都無的變異凸背,未來幾年都難求,因為一年都生唔到一千隻,大部份都是pink,大理石及wg只佔一至兩成,至少我是這個網頁及香港其他地方未見過wg,扮wg就在,呵,旺角官塘交收

Smart_adolph 發表於 2012-3-5 14:24
五木隻斷尾pink都賣八千,仲要收入倉,我現在那兩隻是大理石同wg,級數高兩班,你又睇下人家101d放幾多, ...

pink同大理石有咩分別--
回復

亂馬 發表於 2012-3-6 00:18
首先想講一講喺論壇上人人都有權發表意見,價錢喺每個人心目中各有不同.何需動怒呢?變異龜我都有玩,但係玩既 ...

我隻凸背追糧仲快過平背
回復

黑沙 發表於 2012-3-6 23:51

幅相无得输
回復

回復

呢隻要6千8我o左咀 我仲以為一千蚊有找
回復

咁燥做乜?
你當佢係金?
我當佢係屎。
回復

首先想講一講喺論壇上人人都有權發表意見,價錢喺每個人心目中各有不同.何需動怒呢?變異龜我都有玩,但係玩既時候唔會同人比質素,什麼黄金甲,超紅都只不過係抄家既借口,再抄高價錢.在擅上活動既人最重要係養功,如果能將普通凸背鱷順到食人工糧相信比什麼變異更可貴吧.
回復

avdavdavd 發表於 2012-3-5 23:09
算啦, 佢咁識睇龜質素, 入到D好貨, 可能而家有100個師兄PM緊佢, 塞滿幾架港鐵出緊去同佢交收呢
...

咁又係……
我地呢啲玩普通野既草根都係睇下就算喇……
諗下都唔好呀,又唔識睇質素……
回復

davidiunn 發表於 2012-3-5 23:04
我認我係低能養龜大學生
又如何?
樓主呢種高能養龜中學牛,連做人都未識...

算啦, 佢咁識睇龜質素, 入到D好貨, 可能而家有100個師兄PM緊佢, 塞滿幾架港鐵出緊去同佢交收呢
回復

avdavdavd 發表於 2012-3-5 22:56
講得好! 樓主, 講到咁抵, 急放價, 唔知有人PM你未呢?
係真係正野的話, 我地點講都個個爭住搶
如果唔係的 ...

我認我係低能養龜大學生
又如何?
樓主呢種高能養龜中學牛,連做人都未識...
回復

davidiunn 發表於 2012-3-5 20:24
我係有病呀……
咁師兄你又食左藥未?
呢度係網絡世界,自由係佢最吸引人既地方……

講得好! 樓主, 講到咁抵, 急放價, 唔知有人PM你未呢?
係真係正野的話, 我地點講都個個爭住搶
如果唔係的話, 即係我地講嘅都係事實部分/全部
回復

Smart_adolph 發表於 2012-3-5 16:57
Pink我都是放二千,仲要是全品,關乜差店舖事

店鋪要交租賣的貴正常啊 你網上使唔使啊?你估你果隻龜生出金咩```
回復

至衰有錯甲,可惜.......
回復

Smart_adolph 發表於 2012-3-5 12:47
你無病嗎? 

我係有病呀……
咁師兄你又食左藥未?
呢度係網絡世界,自由係佢最吸引人既地方……
係得龜友論壇呢種自由交易平台開售……
就請有被批評既覺悟……
我覺得貴覺得唔值呢個價與你何干?
真金不怕紅爐火,係抵玩係抵買既自然會有人pm你,非其他人三言兩語可以改變其價值……
真係有價在既,師兄何需動怒?
鐵一般既事實就無需用言論守衛,反正打唔入肉你咁緊張做咩?

回復

林家產 發表於 2012-3-5 19:13
回復 Smart_adolph 的帖子

你自己養得唔好,養死左2隻都好慘......

師兄,苗來的,我隻是半成體!我是收貨時死了兩隻,我養工差,不作回應!
回復

你自己養得唔好,養死左2隻都好慘......
但唔可以將死左2隻龜既成本轉到未死既龜度
至於你話賣$6800蚊隻賺到幾多我就唔知啦^_^
以下呢隻係101DD號稱既顶级黄金大理石变异大鳄
http://blog.sina.com.cn/s/blog_6ec36ee00102e0f5.html
都係賣$3000蚊人仔~係唔係你果隻就唔知@@

講得好 x2  發表於 2012-3-5 19:35
講得好!  發表於 2012-3-5 19:18

評分

參與人數 1威望 +2 收起 理由
啊橙 + 2 一針見血

查看全部評分

回復

啊橙 發表於 2012-3-5 18:22
人地搞事就可以粗口回應?你而家係我地論壇搞事,我係咪可以粗口回應?
仲有,版規唔係我定 ...

我賣東西仲要比人玩而在其他網壓價,還說我搞事,咁我唔再回應,現在說一句,唔賣,想壓價執平野的人自己去上海買!不要再pm我還價,其他網頁也一樣!
回復

Fatal_Paladin 發表於 2012-3-5 18:33
唉, 未見過大蛇屙尿

的確未見過!
回復

林家產 發表於 2012-3-5 18:41

緊係關鋪頭事啦= =

如果這個價錢有利可途的你快點去做吧,我今年買了十隻從上海回來^_^死了兩隻,有兩隻在家,其他全賣了,你快點去賣^_^看看賺到幾多,識我的人都知這兩隻的反價,我是賺錢定蝕錢,問問就知。我是一個玩質素的鰐玩家,現在我還有一隻以八千五人仔買回來的wg苗,如果我拿來圖現是咪要放一萬,放八千咪比你們說我奸商?
回復