香港龜友論壇

標題: 求熱心人士教脫毒 [打印本頁]

作者: tbasd    時間: 2013-7-24 21:07
標題: 求熱心人士教脫毒

身邊D人話我個款又毒又小學雞,可以點攪??

BTW,話我嗰個仲要係父母......sosad

作者: 龜友    時間: 2013-7-24 21:21
學下著衫先啦,再學SET頭
跟住就住內涵,從思考人生問題開始
多D睇書,我阿SIR有句好岩,就係:唔好以為JELL起個頭行出街好型,識人地唔識GE野先叫型

補充內容 (2013-7-24 21:22):
仲有行為舉止都要學
作者: tbasd    時間: 2013-7-24 21:25
龜友 發表於 2013-7-24 21:21
學下著衫先啦,再學SET頭
跟住就住內涵,從思考人生問題開始
多D睇書,我阿SIR有句好岩,就係:唔好以為JELL起個 ...

思考人生問題,睇書........
我就係咁先俾人話毒
作者: 龜友    時間: 2013-7-24 21:26
回復 tbasd 的帖子

連毒GE定義都錯左,學咩話人毒
內涵係自己GE有內到外散發出GE一種氣質
話你GE人似乎係非常膚淺
作者: Swastika39    時間: 2013-7-24 21:27
er......
出黎做野就會變架.......
只係你有無心去變
作者: dmchiu    時間: 2013-7-24 21:28
睇多D書
作者: beejjb    時間: 2013-7-24 21:32
dmchiu 發表於 2013-7-24 21:28
睇多D書

咩書?? AV?
作者: kinson_ma    時間: 2013-7-24 21:39
毒x就吾好搞咁多野啦!做番一個正正常常既毒x咪幾好
作者: tbasd    時間: 2013-7-24 21:40
我內在冇咩大問題,只係想問外表點執
作者: 唯愛紅尾    時間: 2013-7-24 21:48
我想問你幾大?
作者: 唯愛紅尾    時間: 2013-7-24 21:51

外表點執?
學下著衫啦
咩衫都味知 點知可以剪咩頭髮
作者: xeno_龜迷    時間: 2013-7-24 21:51
tbasd 發表於 2013-7-24 21:07
身邊D人話我個款又毒又小學雞,可以點攪??

首先..要留長D頭髮.穩個好既髮型換左距.
然後最好就換埋眼鏡
然後再系FB整個ac.多D認識朋友呀,擺多D自拍都無所謂.最緊要靚
然後社交圈子大左就晤好一直系屋企或者約依家D朋友
要識多D人,再約出黎,食飯啊.睇戲啊!男女都得,最緊要晤好怕醜
然後充多D內涵,識多D依家潮流興咩,先答到爹架,出街晤好好似大喇叭咁又講又笑.沉默一D應笑則笑,贏講則講,保持神秘感,如果晤系比人一眼就睇穿你
最後一樣系.加油,外面的世界很精彩
作者: tbasd    時間: 2013-7-24 21:59
唯愛紅尾 發表於 2013-7-24 21:51

外表點執?

其實我已經學緊,
但係啱自己又用咩標準衡量??
風格方面又點平衡社會目光??
例如「綠魔」扮基,有人話有性格,有人接受唔到
作者: 龜友    時間: 2013-7-24 22:06

睇你追潮GE定CASUAL SMART
個人係休閒型
但追潮都要睇你潮唔得起...
本身你個格唔係個類GE,出黎都只係比人話MK

作者: tbasd    時間: 2013-7-24 22:17
xeno_龜迷 發表於 2013-7-24 21:51
首先..要留長D頭髮.穩個好既髮型換左距.
然後最好就換埋眼鏡
然後再系FB整個ac.多D認識朋友呀,擺多D自拍 ...

多謝你意見,我會試下~
其實我戴緊平光鏡,廢事太易被人認出
另外,使唔使話學搭訕,喺交友apps、街上、興趣班溝女

作者: xeno_龜迷    時間: 2013-7-24 22:21
tbasd 發表於 2013-7-24 22:17
多謝你意見,我會試下~
其實我戴緊平光鏡,廢事太易被人認出
另外,使唔使話學搭訕,喺交友apps、街上、興趣 ...

呢D隨緣.我都系咁!!有鍾意既,又對自己有信心既咪上馬咯
作者: 龜友    時間: 2013-7-24 22:24
中台,日韓...你會變MK...
反而你似係西裝友...
SHIRT加JEANS,加對TIMBERLAND 就夠

作者: tbasd    時間: 2013-7-24 22:36
龜友 發表於 2013-7-24 22:24
中台,日韓...你會變MK...
反而你似係西裝友...
SHIRT加JEANS,加對TIMBERLAND 就夠

咁樣??太多人咁著,有D似路人look

我理想中係咁

作者: 龜友    時間: 2013-7-24 22:40

7分褲唔岩你...
反而圖二好D,但JEANS要深色同對鞋要休閒鞋,否則都出街10個中的9個(路人)...
圖三...算吧啦...你做唔犀利到

補充內容 (2013-7-24 22:41):
犀利哥先岩
作者: 我愛爬蟲類    時間: 2013-7-24 22:54
仲以你問人點樣脫真毒……
作者: 地獄火    時間: 2013-7-25 00:07
做返自己已可,無必要因他人目光而改變自己
當你有自己事業,就算外表成個乞兒咁,都會比人覺得有型有款
作者: 龜友    時間: 2013-7-25 00:14
回復 地獄火 的帖子

令我諗起一句話:
你睇中環西裝友著幾光鮮都係假,
睇下人地大陸佬T-SHTRT, 老牛加波鞋,但人地揸保時捷,呢D咪實力囉

作者: 龜媽    時間: 2013-7-25 00:19
你地講得好啱!
有實力自然型!
作者: 地獄火    時間: 2013-7-25 00:23
龜友 發表於 2013-7-25 00:14
回復 地獄火 的帖子

令我諗起一句話:

以前我試過揸波子去中環接條靚女中但入錯巴士專線,比警察抄牌,我落車比所有証佢抄,當時衣著就係背心、短牛仔褲、拖鞋、加埋副烏蠅太陽超、d 肌肉 show 哂出 lai,近百人係兩邊街道圍觀,呢張告票真係抵比
作者: 龜媽    時間: 2013-7-25 00:41
地獄火 發表於 2013-7-25 00:23
以前我試過揸波子去中環接條靚女中但入錯巴士專線,比警察抄牌,我落車比所有証佢抄,當時衣著就係背心、 ...

近百人圍觀?你估係郭富城咩?
作者: 地獄火    時間: 2013-7-25 00:45
龜媽 發表於 2013-7-25 00:41
近百人圍觀?你估係郭富城咩?

曾經有人同我咁講過,但我聽完自己都忍 5 到笑
作者: lukehui    時間: 2013-7-25 01:55
做多d運動,趁夏天晒黑少少,
至少睇落都冇咁毒啦
作者: 理髮師    時間: 2013-7-25 02:31
地獄火 發表於 2013-7-25 00:07
做返自己已可,無必要因他人目光而改變自己
當你有自己事業,就算外表成個乞兒咁,都會比人覺得有型 ...

喺,認同,但係喺佢事業有成之前,都係脫左毒先,人靠衣裝呀
作者: gacktzone    時間: 2013-7-25 07:59
1)首先係IMAGE,你睇下劉華咁,行出黎有自信,行步路轉個身都要俾人感覺有先信。一開始可以模仿,搵個對象模仿,譬如林德信,有人話佢7,但我覺得係型。
2)個STYLE,我小學有小學STYLE,中學有中學STYLE,大學有大學STYLE,小學扮鵪鶉,中學扮大佬,大學就做番一個專業人士o既STYLE。踢波時做番個嚴厲o既指揮,返工做返個循循善誘o既Engineer,閒時做番個爛gag王,玩game時我都會做返毒小孟
3)破格,好似12#回覆咁試帶con,試下著cutting怪D o既衫、顏色分明o既衫、大浪褲、吊腳褲,甚至電髮,戴大框黑/白/灰色眼鏡。仲可以加D特別o既皮帶、鏈、戒指!
4)人工進化,著有踭o既非傳統皮鞋,波鞋著寬身果D。男人都可以敷Mask架!我都有同LANEIGN同敷美白補水面膜。有時間就浸完暖水git黑頭,之後再用洗面奶洗面,最後偷偷地拍阿媽家姐D爽膚水上面。
5)說話詞彙同語調,可以去學架!

祝 君進化成功!

補充內容 (2013-7-25 08:02):
4)鞋帶用反色,即係黑波鞋穿白鞋帶咁...
作者: nichol    時間: 2013-7-25 08:31

去u 記執返兩件tee,  兩條長褲,整返對nb, airforce, 帶con 剪髮
脱毒了
作者: nichol    時間: 2013-7-25 08:32

得閒哂下太陽,操fit d,   脱毒so easy
作者: b21st    時間: 2013-7-25 08:59
毒這個字本由獨變化出來。
我們用媒体溝通所給人的感覺,其實本身這狀態已
相當劃時代!型
作者: tbasd    時間: 2013-7-25 18:49
如果我唔話自己毒,淨係睇相又毒唔毒?
作者: 肥文    時間: 2013-8-7 19:42

作者: 汀汀    時間: 2013-8-13 12:26
人靠衣裝固然重要﹐但我覺得整齊重好過你著的潮童三﹐型係又內散發出的﹐t牛都可以好型。

歡迎光臨 香港龜友論壇 (https://www.hkturtle.org/) Powered by Discuz! X3.2