香港龜友論壇

標題: 系門口執到雀BB,似未足月 [打印本頁]

作者: mike13450    時間: 2013-3-18 11:51
標題: 系門口執到雀BB,似未足月
佢從天而降...可能系粒蛋跌左落地先出世...個肚好大系唔系未足月?系唔系重吸收緊卵黃?

有無方法可以養到佢,各位幫幫手教教路,急

個肚好大

個肚好大

作者: mike13450    時間: 2013-3-18 11:53
應該系麻雀  得3or4cm大
作者: zero322    時間: 2013-3-18 11:55
一下比有經驗  一下放返上去  
出世2-3日 好難大,,,
作者: mike13450    時間: 2013-3-18 12:01
搵唔到佢個巢...澳門街都唔知俾邊個...
作者: Chiyuen416    時間: 2013-3-18 12:15
師兄,盡力而為喇!
作者: 小貓大人    時間: 2013-3-18 12:30
試下去雀店買奶粉喂
作者: mike13450    時間: 2013-3-18 12:34
足水唔食...好似唔開口...放系手 心凍冰冰
作者: zero322    時間: 2013-3-18 13:16
回復 mike13450 的帖子

保溫   強餵  用食指同拇指按佢咀兩邊黃色位  會開口  根住餵  2-3個鍾餵一次  
作者: mike13450    時間: 2013-3-18 13:28
買左針筒餵啦...識開口拉...但系我系米鋪買既系了哥糧...因為搵唔到雀鋪..好難整啊d糊仔...重有佢有無屎眼+++見唔到
作者: zero322    時間: 2013-3-18 14:12
回復 mike13450 的帖子

會有 大D會明顯D 了哥係得 你依家KEEP幾多溫 最好30左右
同買麥皮蟲 剪頭浸軟強餵比佢 了哥糧唔夠鈣
作者: colala    時間: 2013-3-18 17:41
師兄你真係好有愛心呀! 激讚賞
作者: mike13450    時間: 2013-3-20 14:40
唉唉唉....小鳥走左拉....唔想講,咩都做唔到
作者: casperwai    時間: 2013-3-20 16:36

歡迎光臨 香港龜友論壇 (https://www.hkturtle.org/) Powered by Discuz! X3.2