香港龜友論壇

標題: 手術成功 [打印本頁]

作者: waterboy    時間: 2017-7-17 13:50
標題: 手術成功
事件大約發生在今年新年左右了. 南南被我發覺生了兩粒野, 中蜂話係實左既膿, 要割左佢. 咁我就交比中蜂.
手術後一個月左右已完全康復, 上個月仲生左粒蛋.

作者: Big    時間: 2017-7-17 20:22
恭喜晒......
作者: waterboy    時間: 2017-7-17 20:31
Big 發表於 2017-7-17 20:22
恭喜晒......

謝謝師兄. 我起初係帶左佢去荃灣某獸醫度先既...

作者: Big    時間: 2017-7-17 20:56
最起碼有個成功案例  
萬一唔好彩都搵到位救.
作者: waterboy    時間: 2017-7-18 09:38
對呀, 我應該早 d 出 po 分享, 不過早排較忙同懶散左. 溫馨提示, 中蜂有時唔起舖, 所以最好有心理準備同要預約

作者: 沙田鄂仔    時間: 2017-7-19 15:48
啊!原來好大粒下喎。好翻就安樂晒。
作者: waterboy    時間: 2017-7-20 23:40
沙田鄂仔 發表於 2017-7-19 15:48
啊!原來好大粒下喎。好翻就安樂晒。

真係好大粒, 仲好實, 仲要兩粒, 真係擔心死我了, 當時...
作者: bulldog    時間: 2017-7-21 15:29
收费貴嗎.大约?
作者: 沙田鄂仔    時間: 2017-7-22 15:35
waterboy 發表於 2017-7-20 23:40
真係好大粒, 仲好實, 仲要兩粒, 真係擔心死我了, 當時...

係咪自己撞後發炎含膿?做龜奴最擔心啲龜龜有病。

作者: waterboy    時間: 2017-7-25 09:09
bulldog 發表於 2017-7-21 15:29
收费貴嗎.大约?

中蜂收 $250 乾哂兩粒, 我即刻 fall 水
作者: waterboy    時間: 2017-7-25 09:10
沙田鄂仔 發表於 2017-7-22 15:35
係咪自己撞後發炎含膿?做龜奴最擔心啲龜龜有病。

這個不知道, 有機會如你所說, 有機會被其牠同養的龜抓傷

作者: bulldog    時間: 2017-7-25 10:28
waterboy 發表於 2017-7-25 09:09
中蜂收 $250 乾哂兩粒, 我即刻 fall 水

歡迎光臨 香港龜友論壇 (https://www.hkturtle.org/) Powered by Discuz! X3.2