香港龜友論壇

標題: 龜苗打交咬到爛咀 [打印本頁]

作者: mad0707    時間: 2016-8-23 21:13
標題: 龜苗打交咬到爛咀

今日見到兩隻龜苗打架...之後發現有一隻個咀好似爛咀咁...
想問下佢咁既情況要點處理?

作者: seiraseira    時間: 2016-8-24 05:49
佢個口仲有冇動, 我睇落覺得佢個下口部分冇哂血色,,,,,,,
作者: mad0707    時間: 2016-8-24 09:20
佢個口有開合...
作者: kwclau    時間: 2016-8-24 09:34
快啲睇醫生啦,好可憐呀。醫生都叫我分開兩隻來養,大左實打交,但我又好鐘意睇佢地互動。
作者: mad0707    時間: 2016-8-24 09:57
kwclau 發表於 2016-8-24 09:34
快啲睇醫生啦,好可憐呀。醫生都叫我分開兩隻來養,大左實打交,但我又好鐘意睇佢地互動。 ...

諗住今日同佢睇睇享和...不過佢得4cm左右既龜苗所以我怕獸醫肯唔肯睇...
作者: mad0707    時間: 2016-8-24 10:01
新相...今朝見佢唔係好精神....

作者: Mike2012    時間: 2016-8-24 10:14
1) 睇獸醫;
2) 保持清潔
作者: kwclau    時間: 2016-8-24 10:25
mad0707 發表於 2016-8-24 09:57
諗住今日同佢睇睇享和...不過佢得4cm左右既龜苗所以我怕獸醫肯唔肯睇...

我隻B都係4cm殼咋,醫生好熟手的,快啲同佢睇啦
作者: mad0707    時間: 2016-8-24 11:12
kwclau 發表於 2016-8-24 10:25
我隻B都係4cm殼咋,醫生好熟手的,快啲同佢睇啦

已經book左...不過要聰朝先有期...希望佢捱到啦
作者: kwclau    時間: 2016-8-24 11:23
mad0707 發表於 2016-8-24 11:12
已經book左...不過要聰朝先有期...希望佢捱到啦

剛睇其他post, 荃灣享和可以加1000蚊插隊睇急症喎。
有需要唔好dum喇。
祝福你龜B。
作者: seiraseira    時間: 2016-8-24 17:20
kwclau 發表於 2016-8-24 09:34
快啲睇醫生啦,好可憐呀。醫生都叫我分開兩隻來養,大左實打交,但我又好鐘意睇佢地互動。 ...

係呀, 我就係有隻俾另一隻咬死左
作者: hkpc1    時間: 2016-8-25 00:09
seiraseira 發表於 2016-8-24 17:20
係呀, 我就係有隻俾另一隻咬死左

作者: mad0707    時間: 2016-8-25 12:15
傷心...尋日中午請假諗住去享和打尖...點知番到去龜苗已經捱唔住走左

作者: kwclau    時間: 2016-8-25 12:45
鄧你難過
作者: 鬼鈴音    時間: 2016-8-26 00:56
RIP
作者: PIG    時間: 2016-8-26 13:15
RIP

歡迎光臨 香港龜友論壇 (https://www.hkturtle.org/) Powered by Discuz! X3.2