香港龜友論壇

標題: 腸胃炎問題(急)!! [打印本頁]

作者: BenNg    時間: 2016-6-26 17:44
標題: 腸胃炎問題(急)!!
話說隻佛鱷自從換左訓缸就開始冇阿過屎,上網爬文話有幾會係腸胃炎,之後去水族店買左呢支野,店主話可以治腸胃炎,唔知有冇師兄各得呢支野有冇用?

作者: vinsoon14    時間: 2016-6-26 18:08
佛鱷?苗黎架?
昵支係用來改善水質用,佛鱷係水養,水質好重要。
喂開什麽東西,試下喂D細細粒的龜糧
作者: sysysy    時間: 2016-6-26 20:05
e支野好似系用尼除氯氣咖炸 ..
作者: BenNg    時間: 2016-6-26 20:28
sysysy 發表於 2016-6-26 20:05
e支野好似系用尼除氯氣咖炸 ..

咁依家應該點?我停喂左佢3日了,都未自癒
作者: BenNg    時間: 2016-6-26 20:29
vinsoon14 發表於 2016-6-26 18:08
佛鱷?苗黎架?
昵支係用來改善水質用,佛鱷係水養,水質好重要。
喂開什麽東西,試下喂D細細粒的龜糧 ...

重未有屎阿,喂左會更嚴重?
作者: 12007226    時間: 2016-6-26 21:27
Ben, 果枝野除氯-.-,完全醫唔到腸胃炎~你what sapp我吧- -.. 我有藥
作者: vinsoon14    時間: 2016-6-26 22:18
BenNg 發表於 2016-6-26 20:29

如果係苗,每日唔好喂太多,龜苗糧每日10-15粒都OK
作者: vinsoon14    時間: 2016-6-26 22:19
BenNg 發表於 2016-6-26 20:29

如果係苗,每日唔好喂太多,龜苗糧每日10-15粒都OK

歡迎光臨 香港龜友論壇 (https://www.hkturtle.org/) Powered by Discuz! X3.2