香港龜友論壇

標題: No.17 [打印本頁]

作者: Kenneth_Low    時間: 2015-10-23 02:47
標題: No.17

作者: 英雄    時間: 2015-10-23 09:12
作者: raymondcheng    時間: 2015-10-23 09:25
英雄 發表於 2015-10-23 09:12
c兄?做咩用我隻龟同圖去賣龟?

想不到,這位人兄很多人都話好.
甘都得???
作者: 英雄    時間: 2015-10-23 09:30
作者: raymondcheng    時間: 2015-10-23 09:44
英雄 發表於 2015-10-23 09:30
小心被騙

我見他的粗頸都幾特別,本在想要不要買2隻玩下.
作者: 英雄    時間: 2015-10-23 09:49
作者: 娃娃    時間: 2015-10-23 09:55
我買過樓主兩隻龜,真相真龜,無呃人
作者: alligator    時間: 2015-10-23 10:09
Please check PM
作者: 英雄    時間: 2015-10-23 10:19
作者: 英雄    時間: 2015-10-23 10:20
作者: jblancpain626    時間: 2015-10-23 10:23
我買過樓主兩隻龜,真相真龜,無呃人 x2
作者: 英雄    時間: 2015-10-23 10:26
作者: leungary    時間: 2015-10-23 10:35
whatsapp 93187484
作者: 英雄    時間: 2015-10-23 10:41
作者: Kenneth_Low    時間: 2015-10-23 11:04
抱歉=.= 我既錯..!
作者: TA8681    時間: 2015-10-23 11:23
PMed please check
作者: jblancpain626    時間: 2015-10-23 11:48
Kenneth_Low 發表於 2015-10-23 11:04
抱歉=.= 我既錯..!

撑你, check PM please.
作者: amano    時間: 2015-10-23 12:00
我都有買 C 兄既龟,, 人品, 龟品  比我印像都幾好,,
作者: R-18    時間: 2015-10-23 12:00
我買過幾次,龜確實係好!
作者: 小玩吧    時間: 2015-10-23 13:14
其實師兄出發點好好。想讓愛龟人士避免高價入龟。我支持。
作者: 英雄    時間: 2015-10-23 13:57
作者: 英雄    時間: 2015-10-23 14:04
作者: 英雄    時間: 2015-10-23 14:34
作者: Kenneth_Low    時間: 2015-10-23 17:37
希望 英雄 師兄 收聲 可以嗎 ?圖已經刪了 ,為止我同你講聲對不起! 你咁撚多口水既?炒唔炒家自己心照..!唔好攻擊其他人 ,感謝!
作者: jblancpain626    時間: 2015-10-23 20:37
我本人不是擦鞋,我只是講事實,我和他交收了兩次,兩次品質都很好,第一只回家已開口吃,第二次第二天亦巳開口吃,我不是偏幫某人,只是説實話。

你個綱名叫英雄,看似你本人一點都不像。
作者: 英雄    時間: 2015-10-23 21:47
作者: Kenneth_Low    時間: 2015-10-23 22:01
英雄 發表於 2015-10-23 21:47
算把啦擦鞋仔,一D分析能力都冇,人地係講緊呢件佢偷人圖的事件,并不是佢之前點服務好,我話之佢送隻龟比 ...

吊 你咩? 我懶偷你圖,係我既錯,同你講左SORRY拉,你可唔可以收聲呀,仆..街.!唔好了事拉,小朋友.!正傻西.!
作者: 英雄    時間: 2015-10-23 22:03
作者: 英雄    時間: 2015-10-23 22:09
作者: Kenneth_Low    時間: 2015-10-23 22:11
英雄 發表於 2015-10-23 22:03
我就你老母,你幾時同我道歉,講撚哂粗口叫道歉,龟販,揾食行遠D,你老母臭西,想話人係炒家就以為你D ...

請看第一頁,盲佬.! 傻仔..!!
作者: 英雄    時間: 2015-10-23 22:14
作者: Kenneth_Low    時間: 2015-10-23 22:26
英雄 發表於 2015-10-23 22:14
我睇你老母,自己同自己講一句抱歉就算,你老母臭西有冇尊重過人,係要人唱九你先開心 ...

嗯-_- 最起碼我自己唔會同自己講 (抱歉羅-_-) ....你思想係特別D,同正常人不一樣..!明白的..!!
你咪唱羅.睇下邊個無面..?
作者: 英雄    時間: 2015-10-23 22:29
作者: Kenneth_Low    時間: 2015-10-23 22:41
英雄 發表於 2015-10-23 22:29
睇你條柒頭都是厚顏無恥之徒唔唱你都咁撚、衰

嗯-- 公道自在人心....師兄你咁撚小氣,,,不成大器
作者: 英雄    時間: 2015-10-23 22:44
作者: Kenneth_Low    時間: 2015-10-23 22:47
英雄 發表於 2015-10-23 22:44
係呀,公道自在人心,你偷人圖作買賣已經係錯了,龟販?

好過某些人只會在背後做小動作,~! 小弟同師兄你簡直差太遠了~! 不同層次
作者: 英雄    時間: 2015-10-23 22:48
作者: Kenneth_Low    時間: 2015-10-23 22:51
英雄 發表於 2015-10-23 22:48
知道自己層次低呢?

層次高與低比其他師兄說吧
只可以講我今次做事方式低左,
呀師兄你處事方式重低...@@

作者: 英雄    時間: 2015-10-23 22:53
作者: Kenneth_Low    時間: 2015-10-23 22:55
英雄 發表於 2015-10-23 22:53
低唔低有人分析,你这做法已經失哂所有c兄人心

OIC....我見到好多師兄支持我...!!
我好感恩惠....^^
作者: rickylee123    時間: 2015-10-23 22:57
onX仔為左一張相係到阿茲啊佐
作者: 英雄    時間: 2015-10-23 23:12
作者: 英雄    時間: 2015-10-23 23:14
作者: Kenneth_Low    時間: 2015-10-23 23:15
英雄 發表於 2015-10-23 23:12
咁叫支持?支持你偷人圖去出POST

偷圖係錯的行為,~!我承認錯了
其他師兄支持我既態度,
無英雄師兄你咁小學雞.`!
我唔會在師兄你賣龜POST 說三道四的^^
作者: 蜘蛛俠    時間: 2015-10-23 23:20
Kenneth_Low 發表於 2015-10-23 23:15
偷圖係錯的行為,~!我承認錯了
其他師兄支持我既態度,
無英雄師兄你咁小學雞.`!

講真,我就不支持你,你的態度根本就冇悔意,你話得人小學雞,我諗你智商都唔高得去邉,可能小學雞都冇,真係睇唔過眼依家D人可以咁既態度去做人,c兄一時的誠信是要好多時間去健立,但要試誠信破產是好容易的,算我多口插了你
作者: 英雄    時間: 2015-10-23 23:24
作者: 英雄    時間: 2015-10-23 23:26
作者: Kenneth_Low    時間: 2015-10-23 23:26
蜘蛛俠 發表於 2015-10-23 23:20
講真,我就不支持你,你的態度根本就冇悔意,你話得人小學雞,我諗你智商都唔高得去邉,可能小學雞都冇, ...

嗯,明白...我知我有好多地方有不足..
英雄師兄在POST上一直挑釁我,
當你一再被攻擊,你會點樣做.!?
你支持他..? 可能我的道歉不夠誠意,但不用一直去挑釁
作者: Kenneth_Low    時間: 2015-10-23 23:28
英雄 發表於 2015-10-23 23:24
偷完人圖仲死不侮改,唔好話小學雞啦,簡直就是豬狗不如啦,叫幾聲聴下?

你中文有問題..! 小學雞^^
作者: rickylee123    時間: 2015-10-23 23:29
英雄 發表於 2015-10-23 23:14
我諗你咪一樣咁ONX仔,人地偷圖你都話岩,如果人地偷你D龜圖去作買賣你會點? ...

偷圖咪比佢偷飽佢咯,隻龜係自己到佢就算放左都冇貨交比人
作者: 蜘蛛俠    時間: 2015-10-23 23:34
Kenneth_Low 發表於 2015-10-23 23:26
嗯,明白...我知我有好多地方有不足..
英雄師兄在POST上一直挑釁我,
當你一再被攻擊,你會點樣做.!?

你用得人圖就要预佐人會攻撃你你如果没有用人圖就冇事啦,仲有我睇了你們的對話,在我感覺上你是没有誠意去道歉,點解道歉不用回覆呢?仲有你没有解释點解要用人的同圖片作post亦是一個没有誠意去解决問題 所以英雄c兄才會咬住你,如果一開始你係用真誠去道歉解释事件,我相信英雄c兄一定唔會追住你咬,自己好好想下今次你做的是不是好錯呢?
作者: 英雄    時間: 2015-10-23 23:37
作者: 英雄    時間: 2015-10-23 23:40
作者: Kenneth_Low    時間: 2015-10-23 23:42
蜘蛛俠 發表於 2015-10-23 23:34
你用得人圖就要预佐人會攻撃你你如果没有用人圖就冇事啦,仲有我睇了你們的對話,在我感覺上你是没有誠意 ...

嗯..!我偷圖係我錯先..! 我既道歉可能不足,,,!
但希望你睇番之前既留言..!!
起碼我不會在其他人背後說三道四,,,!
加上咁小既事.師兄可以POST個主題出黎話我欺騙人..?
你覺得個做法岩唔岩???
從一開始到現在我沒有說我無錯.!我承認我偷圖是錯的..!
但某人不能一直去攻擊我.!!

作者: raymondcheng    時間: 2015-10-23 23:44
rickylee123 發表於 2015-10-23 23:29
偷圖咪比佢偷飽佢咯,隻龜係自己到佢就算放左都冇貨交比人

師兄,你咁講就好有問題,你意思即話Kenneth_Low師兄可以偷用其他人圖去騙人.(大哥,幫人要有理,你甘幫法無補於事)

作者: Kenneth_Low    時間: 2015-10-23 23:44
英雄 發表於 2015-10-23 23:40
我係有問題,我同緊隻狗對話但我又不識狗語

傻仔--........真慘
作者: 蜘蛛俠    時間: 2015-10-23 23:50
Kenneth_Low 發表於 2015-10-23 23:42
嗯..!我偷圖係我錯先..! 我既道歉可能不足,,,!
但希望你睇番之前既留言..!!
起碼我不會在其他人背後說三 ...

斗講真我的覺得英雄c兄是岩的,有Dc见兄比人放飞飛機亦會出post唱他,何放你仲偷了人圖在先,最重要一點是你没有好好解释这件事同真誠去道歉,就是你的錯,c兄,勸你一句,你地做賣買的并不要同人結仇,多一個朋友好過多一個敵人,對你做買賣都有好處。
作者: 英雄    時間: 2015-10-23 23:51
作者: Kenneth_Low    時間: 2015-10-23 23:52
蜘蛛俠 發表於 2015-10-23 23:50
斗講真我的覺得英雄c兄是岩的,有Dc见兄比人放飞飛機亦會出post唱他,何放你仲偷了人圖在先,最重要一點 ...

嗯,接納你既意見,多謝師兄.~!
不過希望你都可以叫某人收一收佢把死人口.! 感謝.~!

作者: 蜘蛛俠    時間: 2015-10-23 23:56
Kenneth_Low 發表於 2015-10-23 23:52
嗯,接納你既意見,多謝師兄.~!
不過希望你都可以叫某人收一收佢把死人口.! 感謝.~!
...

啦,淨係你呢句說話已經不對了,唔怪得人會死咬你,我都幫唔到你了
作者: 英雄    時間: 2015-10-23 23:57
作者: Kenneth_Low    時間: 2015-10-23 23:59
蜘蛛俠 發表於 2015-10-23 23:56
啦,淨係你呢句說話已經不對了,唔怪得人會死咬你,我都幫唔到你了

我只可以講,我只會尊重會尊重人的人...講完..師兄~!
作者: 英雄    時間: 2015-10-24 00:04
作者: Kenneth_Low    時間: 2015-10-24 00:06
英雄 發表於 2015-10-24 00:04
食屎狗偷圖者?你呢D行為亦冇人尊重你

回看1~4頁 感謝師兄..^^  看看事情
作者: 英雄    時間: 2015-10-24 00:09
作者: raymondcheng    時間: 2015-10-24 00:12
Kenneth_Low 發表於 2015-10-23 23:44
傻仔--........真慘

師兄,我相信你以往或許都好好人,或許賣過好多平龜給很多師兄弟,所以有些師兄幫你.
但你件事事實是你不對在先:1)偷用英雄師兄的相就對不住他.2)用其他相來賣龜就是欺騙其他人.
做錯就被人話和xx好正常,對嗎?做錯了就是錯了,道歉要誠心!
或許你沒賣過平龜給我,而我又不識英雄師兄,所以這是我的見解!!!
想想有無道理???
作者: Kenneth_Low    時間: 2015-10-24 00:19
raymondcheng 發表於 2015-10-24 00:12
師兄,我相信你以往或許都好好人,或許賣過好多平龜給很多師兄弟,所以有些師兄幫你.
但你件事事實是你不對 ...

我明白...!今次係我既錯先..~!
不過佢既行為令我不能接受..!
一直在挑釁,如果佢尊重過我,你覺得會嘈到咁夜嗎.~!?
他一直口角下去,作為你,你會點回應?
唔滿意可以私聊去講,以唔需要去攻擊人~!
作者: Kenneth_Low    時間: 2015-10-24 00:21
raymondcheng 發表於 2015-10-24 00:12
但你件事事實是你不對 ...

我不是一個唔講道理既人,,!! 但佢既行為非常可悲!
加上我知道事件 馬上去道歉 和刪圖..!!
有別要再去攻擊人?
作者: 英雄    時間: 2015-10-24 00:27
作者: 英雄    時間: 2015-10-24 00:28
作者: raymondcheng    時間: 2015-10-24 00:30
Kenneth_Low 發表於 2015-10-24 00:19
我明白...!今次係我既錯先..~!
不過佢既行為令我不能接受..!
一直在挑釁,如果佢尊重過我,你覺得會嘈到咁 ...

甘就是啦,鬼叫自有錯在先,沒法啦,真是做了,誠心道個歉,忍下被人XX幾能嗎算啦.是不是男人先?
唔知咁不咁聽?
作者: 蜘蛛俠    時間: 2015-10-24 00:35
Kenneth_Low 發表於 2015-10-24 00:21
有別要再去攻擊 ...

如果你是一個講道理的人是不會这樣道歉的没有回覆事主道歉,没有解释事件,祇簡簡單說句抱歉我錯比人都唔會接受啦,何放你第二次用呢D用詞去同人道歉,根本你就是冇心去道歉 唉, ,
作者: 英雄    時間: 2015-10-24 00:39
作者: raymondcheng    時間: 2015-10-24 00:59
Kenneth_Low 發表於 2015-10-24 00:21
有別要再去攻擊 ...

問題在於大家有不同的尺度和看法,我今天早些都有在,你可看回那些貼,當我看到你刪圖和在你貼作出道歉時,我明白你意思,(但你之後的對話,那些氣話,就不是那意思了)我曾叫英雄哥原諒你.但如我所說,每個人的看法有所唔同,也不能怪他,他比較在意這事,他要你在他貼道歉.這也不是太過份事.自先錯,如你肯做多步,大方些,男人些,件事嗎就不用到現在這地步囉!!!想想....
作者: raymondcheng    時間: 2015-10-24 01:20
英雄 發表於 2015-10-24 00:39
是的,係有心道歉會这樣講的說話嗎?認識我Dc兄亦知我不是不講道理的人。但佢呢D言行野起我把火我一定跟 ...

因我都是一個很易起火的人(特別以前,兩三句不對就出去解決),人大了,老了,大肚了,容忍度高了,看東西多方面了,我都知我不才,只是想你看開的,不要因此事而令自不開心,不值吧!!!原諒他的不是吧!!!
作者: 英雄    時間: 2015-10-24 01:35
作者: raymondcheng    時間: 2015-10-24 02:01
大家都明白了件事,公道自在人心,個人的人格自有公論.
作者: rockyjai    時間: 2015-10-24 10:53
係咪冇哂8角啦?
作者: Kenneth_Low    時間: 2015-10-24 13:42
英雄 發表於 2015-10-24 01:35
我認同你講法,我衹是嬲一個人明明在錯在先,道歉不作回覆簡單說句抱歉我錯了,不作解釋,自己回覆自己帖 ...

嗯,我做錯,你也不應該去挑釁。說完。
應負最大責任係我。但你的行為我感到可恥!
簡單點來說,
我得罪你,你有不滿,我作出道歉和行動。
你不滿意,一直作出挑釁!
如果你有何不滿也不用去挑釁!
成件事,我沒有去逃避我copy你圖!
因為我的確做錯!你一直去挑釁難道是對的?
作者: Kenneth_Low    時間: 2015-10-24 13:42
rockyjai 發表於 2015-10-24 10:53
係咪冇哂8角啦?

賣哂 師兄
作者: Kenneth_Low    時間: 2015-10-24 13:46
raymondcheng 發表於 2015-10-24 02:01
大家都明白了件事,公道自在人心,個人的人格自有公論.

我不像英雄師兄每天咁多時間在電腦前,我意識到事件的嚴重性在中午已經刪了圖,他一直去挑釁令人感到非常憤怒!難道發脾氣去挑釁是對的?
作者: 英雄    時間: 2015-10-24 16:17
作者: 英雄    時間: 2015-10-24 16:35
作者: 超人之迷    時間: 2015-10-24 16:47
Kenneth_Low 發表於 2015-10-24 13:42
嗯,我做錯,你也不應該去挑釁。說完。
應負最大責任係我。但你的行為我感到可恥!
簡單點來說,

近期真係好少見到一個好似你咁厚顏無恥的人,首先已偷了人圖作挑釁人行為,1人地那位c兄提醒D買賣者又話人挑釁你,又話人可恥,其實最可恥的人就是你,我睇哂咁多留言,佢既挑釁你就是話你偷人圖作買賣用途,佢提醒買賣者已經係一個好正確行為,佢開帖數臭你亦是一個正常行為,你咁就話人挑釁你其實你是就驚影響你龜販的買賣生意,重新你唔做偷圖呢D行為便沒有人數臭你囉?成日都話自己錯,其實自己個心仲唔認輸,你再仲解釋祇給人印象死不悔改,真係醜撚死人

歡迎光臨 香港龜友論壇 (https://www.hkturtle.org/) Powered by Discuz! X3.2