香港龜友論壇

標題: 新成員~星B [打印本頁]

作者: 火箭龜\    時間: 2015-7-25 23:22
標題: 新成員~星B

星B
係超人到買,幾活躍下
不過唔肯食M糧住,好在家中仲有幾款比佢簡
結果食左兩粒KOMODO香蕉味同大約1/3粒S粒

題外話:同盾B沖完涼,行去箱時反轉左佢大約幾秒,就禁比佢射到一身尿

作者: leungoscar223    時間: 2015-7-26 15:26
師兄,佢都係叫星B,24號都係超人度買,希望大家都養得大隻星B

作者: 火箭龜\    時間: 2015-7-26 16:05
leungoscar223 發表於 2015-7-26 15:26
師兄,佢都係叫星B,24號都係超人度買,希望大家都養得大隻星B

大家禁話
作者: 超人之迷    時間: 2015-7-26 17:45
leungoscar223 發表於 2015-7-26 15:26

好細?希望佢能養得大啦?
作者: 陸龜    時間: 2015-7-26 18:37
嘩!真係好細隻!
作者: yulok    時間: 2015-7-26 18:54
我頭先經過都見到,細細粒真係好吸引~
作者: leungoscar223    時間: 2015-7-26 20:58
超人話佢兩至三個月大。一個5蚊銀重13克,2.7CM大,即係隻星,只比5蚊重少少,大少少,要養佢的確係一個挑戰。門口企左好耐觀察佢,超活躍、無停佢;面對盾唔識驚;反車識轉身。超人話兩隻平啲,但係都係一隻先⋯⋯始終風險大⋯⋯天佑星B
作者: leungoscar223    時間: 2015-7-26 21:01
其實超人舖入面仲有一大堆星B,餵開S糧同油麥菜。

(無意宣傳|如有此感|實屬誤會)
作者: 火箭龜\    時間: 2015-7-27 00:26
leungoscar223 發表於 2015-7-26 20:58
超人話佢兩至三個月大。一個5蚊銀重13克,2.7CM大,即係隻星,只比5蚊重少少,大少少,要養佢的確係一個挑 ...

真係好活躍,我果隻得16克
唔知係咪我晏去,好多都訓左,得兩三隻走黎走去
作者: 火箭龜\    時間: 2015-7-27 00:35
leungoscar223 發表於 2015-7-26 20:58
超人話佢兩至三個月大。一個5蚊銀重13克,2.7CM大,即係隻星,只比5蚊重少少,大少少,要養佢的確係一個挑 ...

因為家中仲有一隻手掌禁大的豹女同半隻手掌大的盾B
放埋一齊果時驚佢會比人蝦,但係好彩成日都和平共處
不過都係決定暫時分開養
作者: 玄武門    時間: 2015-7-27 00:36
火箭龜\ 發表於 2015-7-27 00:26
真係好活躍,我果隻得16克
唔知係咪我晏去,好多都訓左,得兩三隻走黎走去 ...

4cm豹B都高難度,2.7cm星B係咪超高難度?!
師兄請問超人賣幾錢?

作者: 火箭龜\    時間: 2015-7-27 00:39
玄武門 發表於 2015-7-27 00:36
4cm豹B都高難度,2.7cm星B係咪超高難度?!
師兄請問超人賣幾錢?

800一隻,兩隻1500

歡迎光臨 香港龜友論壇 (https://www.hkturtle.org/) Powered by Discuz! X3.2