香港龜友論壇

查看: 8666|回復: 148
打印 上一主題 下一主題

而家我真係好嬲同好唔開心囉!!!!!!!!!

樓主
我係交易區同個師兄買一隻龜!
其實已經約定好下星期6交收 佢仲應承幫我hold!
因為我同佢講我星期5先出糧夠錢買!咁就星期6交收
我留晒電話比佢 話有咩再電聯啦!
點知我岩岩收(1:00 am) 上黎呢到就見到佢pm我話賣左比人
因為人地有錢可以今日交收!

我見到個刻真係超嬲又超唔開心!!!

我唔開心係因為 我辛辛苦苦搵錢係真係為左買佢
我always 收夜追早 (好似今晚咁 夜晚收1:00 聽朝返7:30 要5點幾起身)
我都係為左搵錢買佢
我覺得我搵錢咁辛苦都係想買d自己鐘意既野姐!!咁樣比人話有錢就買左我好唔甘心囉!!
我係冇錢!!但我又唔係要佢大減價 我只係自己辛苦d跑d錢返黎姐!我只係要佢下星期交收姐!
人地一句有錢就大晒!!
呢隻龜我又舊壇追到黎呢到 之前個位師兄冇應我
黎到呢到終於覆我

我嬲既係因為 我明明比左電話個位師兄 佢有咩大可通知我
咁佢同我講佢今晚非賣不可
咁佢打比我等我可以諗下有冇方法買丫 我真係買唔到佢再賣都話合理!
如果佢真係一定要今晚 我借錢都一定買左佢!!!
點知我換黎既 只係收工上黎見到個pm +幾個唔好意思!!!!
我真係好嬲囉!!!

其實我真係唔想話個位師兄(買&賣)
但我真係好唔開心!!!!我真心想買架!!
我只係想遲少少姐 佢自己都應承左架!!
人地一句有錢就賣左咁算點lor!!!!!

http://www.hkturtle.org/forum.php?mod=viewthread&tid=929&page=2#pid16911
沙發
唔好唔開心la!!!!*
回復

板凳
愛莫能助......
Let it be...緣份到,真命龜自會到手
回復

地板
人有好多種, 自己衡量喇 , 有錢就草下錢喇 , 有錢就唔會攪成咁
回復

R又真係幾吸引既><""
比人買左都冇計.......嬲都冇用
可能遲d有隻仲靚仲波既等住你呢!!
唔好傷心........
回復

龜.魔 發表於 2011-6-20 02:04
人有好多種, 自己衡量喇 , 有錢就草下錢喇 , 有錢就唔會攪成咁

真係好多謝呢位師兄既格言!!
我學生黎架ja!!!
放假冇零用錢 平時有都係300 要自己搞掂食同行ar!!!
e家唔係唔草 有先得架!!

重點係佢應承左人下星期交收囉好冇!!!!!!

鬼唔知有錢唔會咁咩!!!e家人地咪就係有錢所以玩晒囉!!!!!!!!!!!
回復

我真係好嬲同好唔開心!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
回復

龜.魔 發表於 2011-6-20 02:04

人有好多種!!!!!!
我讀書少
但知道 雪中送炭是君子 錦上添花是小人!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
回復

吾好咁down la
竟然買吾到呢隻R
就代表住有另外一隻更好ge R等緊同你相遇
所以吾洗吾開心wo
回復

咁呢位師兄, 真係無咩職業操手, 口頭應承左, 點可以咁架!
你唔好唔開心, 儲多d錢買過隻靚過佢既.
回復

烏龜的 發表於 2011-6-20 02:07
真係好多謝呢位師兄既格言!!
我學生黎架ja!!!
放假冇零用錢 平時有都係300 要自己搞掂食同行ar!!!

( 錢 ) ...... 因為你冇落訂呀 , 又冇收據~!!
回復

依隻同你冇緣,可能靚過依一隻既等緊你呢
回復

the best is yet to come, dont be angry!
回復

龜.魔 發表於 2011-6-20 02:20
( 錢 ) ...... 因為你冇落訂呀 , 又冇收據~!!

佢應承左架!話左下星期交收
咁唔咪咩叫hold住呀!

我仲要強調 佢有我電話架囉!
佢打比我話今晚非賣不可 我一定會搵錢同佢今晚交收
可惜佢賣完先循例通知聲我囉!
回復

呢一刻真係無人明我係幾咁嬲同唔開心!
(唔開心多啲)
回復

妖,一隻龜使唔使搞到自己興恰恰……
後生仔,如果比人放一次飛機就咁down,你以後點出來社會搵食啊!?
睇開D啦,呢個就系社會!雖然唔系一切向錢看,但系口齒亦都唔系個個有,今晚咪當上咗一堂課咯。
而且好多野唔好強求,緣分到就自然會有。
正所謂電視都有教啦,“希望在明天啊嘛”,你又點知後面唔會有隻更好既等住你?
回復

你好好留下依個POST, 過5年後再自己睇返..

到時你可能會覺得自己現在入世未深/無聊/...../.../..//////...甚至.. 低B.
回復

Norrishill 發表於 2011-6-20 03:19
你好好留下依個POST, 過5年後再自己睇返..

到時你可能會覺得自己現在入世未深/無聊/...../.../..//////... ...

買賣,認錢唔認人

手快有手慢冇

評分

參與人數 1威望 +1 收起 理由
刀刀 + 1 讚同

查看全部評分

回復

公說公有理啫!
回復

係咁ge啦...睇開d啦...過多一排交易得多你就覺得好小事
回復