香港龜友論壇

查看: 4129|回復: 31
打印 上一主題 下一主題

剛剛買左一盆十分'膠'既金毛仙人掌(一)

樓主
wel524 發表於 2012-7-15 18:53
心想去買個展示箱裝尋日果塊 '龜型'脫甲, 點知行過見到幾靚, 買左尼盆十分'膠'(睇落去以為係假)既仙人掌返 ...

CHING好鐘意買大送細咁WO , XDD
我之前都有種過 , 不過 過左幾個月死左

回復

沙發
回復 wel524 的帖子

菜過你~~~--------------我咩都冇講過

佢既下場係比食左? 我講過種一粒粒果種仙人掌 , 不過跌左落地下爆左.....
回復

板凳
wel524 發表於 2012-7-20 23:15
回復 泥頭佬 的帖子

粒粒果種仙人掌 , 不過跌左落地下爆左--->諗起一d野, 太恐佈=口=

諗起一d野, 太恐佈=口=-----------------講黎聽下好wo , 吾通係.......

係呀, 就係------------自己食定比龜食左? 好大棵嫁?
回復

地板

唔講你知等你心思思--------------我知你會講既 , 不過我估到啦
兼且佢挑內裏食, 食到成棵仙人掌中空, 得番有刺既外殼==------------------我仲想問你 , 佢吾會比d刺"吉"到? 原黎佢叻過你

不過"曬"左棵仙人掌 , 開埋花~~ 我之前棵種左大半年都冇乜大過-_-
回復

估到就唔講啦~ 怪番口氣-------------------都係聽當時人親口講會精彩D
總之你隻龜就醒過你啦
回復

反工果陣吾打錯咪得LO
係你住果頭反?
回復

一日連等車吾見左 2個鐘=__= 不過都好既 , 反下工~~比個like你 , XD
回復

乜你反左冇幾日工好似做左十幾20年咁架~~
咁悲情 , 搬黎做我鄰居lol
回復

wel524 發表於 2012-7-23 23:14
回復 泥頭佬 的帖子

你試下住入黎, 就會覺得一日如十年

你試下住入黎, 就會覺得一日如十年---------------咁我入黎住10分鐘 , 我想快d過2個月
琴日應該個個都好慘~ 可能係因為打風 , 所以先會咁 , 平時應該會好d~~
吾可以講粗口既
一陣你要反工了
回復

睇黎你要快d搬去第區住先得啦
回復