香港龜友論壇

查看: 6709|回復: 113
打印 上一主題 下一主題

假如閣下比人挑釁(壇上)~你會反擊嗎?

樓主
惡意中傷及提問人家母親如何教導..
本人極其厭惡拎人地屋企人黎講...
當時人得罪你..唔係人地屋企人得罪你..你拎人地屋企人出黎講就唔岩啦
此立場只代表本人意思.不喜勿插
回復

沙發
回復 twbb 的帖子

打雜..我都好鐘意答人...我番工有打雜呢個識位
咁某程度上...我本人打雜業務範圍都幾廣下
低級電腦工程師..
業務部主管,維修電腦,清潔,銷售,椅子安裝,運輸,採購,陪月,照顧2歲小朋友,睇場,搬屋,裝修,拉線.
最近仲有埋通渠服務
不過算啦,我都只不過係一個離家出走..又食煙又紋身又講粗口.又冇品既"港女"而已
不過呢,好似有人唔知時下港女既定義係乜..

過份自我中心、拜金主義者,有公主病的香港女性。對照港女現象,於香港男性即稱港男。
網上某論壇曾經發布有「港女81宗罪」[1]之發表,及後作者葉一知在其著作《港女聖經》[2]中,將該81宗罪歸納為12宗罪,分別為:
過份貪財
奉旨要用男人的錢
愛慕虛榮
愛發姣
自我中心
嘴裡要男女平等,實際行為就要女性處處備受優待
性格八婆
口舌生非
幼稚反智
對愛情不認真
沒有修養
浪費

轉貼:https://zh.wikipedia.org/wiki/%E6%B8%AF%E5%A5%B3_(%E7%B6%B2%E7%B5%A1%E7%94%A8%E8%AA%9E)

可能我真係中左幾樣啦...先比人話係港女

評分

參與人數 2威望 +2 收起 理由
ft2728 + 1 我老婆都中左幾樣^^''
twbb + 1 專業

查看全部評分

回復

板凳
回復 icaicayin 的帖子

哈...
我就係唔明..靠自己雙手搵飯食..
穿金戴銀都係自己辛苦番黎既錢買既..
自己愛自己多一D...咁都可以話係港女既話.....真係冇野好講...
食煙飲酒紋身講粗口,,係現今社會真係一件小到唔小既事

不過都可以話我駛男人錢既...(因為出糧比我果個真係男人黎嫁麻...)
如果以上都可以叫港女既,咁佢成功左喎..我就真係一個不節不扣既港女啦
回復

地板

唔得..我份人EQ真係好鬼低.
所以而家飯都唔想食
佢好成功令我露出EQ低既本性

佢份人又自戀又變態...
係..冇錯...可能真係有女性覺得男人有臭狐係好MAN既一回事...
但係...個頭咁"笠"再加上有臭狐...唔好聽講句我遠遠見到都避佢九條街啦..

評分

參與人數 1威望 +1 收起 理由
ft2728 + 1 好貼切

查看全部評分

回復

回復 ft2728 的帖子

不過...我好想講句....我個紋身只不過係用黎蓋之前自己手多吉上去既字黎既姐...而且面積細..香港市價$300
而且個紋身係2003年之後整既(實際年份唔記得)

補充:我唔係夜青黎架
回復

=3=
係係係...(雖然今次係我人生第一次主動出擊..冇錯..係我問佢受唔受溝先既)
唔食飯咪當減肥囉..我又冇損失既
咁佢冇講錯丫.咁人地我真係港女(香港出生之女性)丫麻

唉...我而家真係覺得我番工果度D小朋友真係又乖又聽話..起碼全部都好聰明
唔似某D人咁...
回復

我立場黎講...
我絕對無法認同...
臭孤我唔係想唔接受架..但無奈我的身體卻很誠實...臭汗味我都打乞痴.
臭孤既話我諗我會死得好慘囉
回復

唔好啦....我真係驚架..
老鼠都冇佢咁得人驚呀
回復

係呀..
我對佢都好認真架..

認真驚囉....
回復

回復 Puiki 的帖子