香港龜友論壇

標題: 分享~哥黃頭 [打印本頁]

作者: Easygo2013    時間: 2013-11-22 12:06
標題: 分享~哥黃頭
上星期六, 係魚佬入左隻哥倫比亞黃頭(我第一隻黃頭), 狀態大勇, 四圍爬, 咩到食, 疴靚屎, 不過可能未適應新環境, 新主人, 有D驚.

其實我有選擇恐懼症, 上到去魚佬睇到咁多紅腳, 隻隻都咁生生孟孟, 好難落手姐, 睇左好耐先揀岩, 好在老細好人, 俾我慢慢睇, 慢慢揀, 所以我買得好開心, 賨至餘歸的感覺,

作者: 楓之子    時間: 2013-11-22 13:59
好精靈加油
作者: ki0110    時間: 2013-11-22 15:03
哎呀~我都係呀,次次入龜開頭諗住好快比錢返屋企,點知次次一對住D龜就企左喺到,隻隻都想買
作者: LCBMO    時間: 2013-11-22 15:38
好可愛呀!
作者: 金金    時間: 2013-11-22 15:40
我都成日幫襯魚佬架!
作者: 超級瑪利奧    時間: 2013-11-22 15:50
上到去無臭死左咩
作者: Easygo2013    時間: 2013-11-22 16:16
回復 ki0110 的帖子

咪就係囉, 同日我又走去魚街十字路口買左隻豹龜, 待遇天堂與地獄, 我企係睇下D豹龜, 真係有心買, 我睇耐D揀邊隻岩心水, 個老板走來同我講,"楝龜楝咁耐, 不如唔好養..", 最後我買左隻豹, 俾錢個果佢態度180度大改變, 其實由我開始睇-->揀-->買都係用左15分鐘姐, 好似阻住佢做生意咁~~~ 呢間野, 唔會再幫親佢買龜.   
作者: Easygo2013    時間: 2013-11-22 16:18
回復 超級瑪利奧 的帖子

可能佢水族搬左上樓上, 地方大左, 所以無咩味, 企左20分鐘唔覺有味.
作者: 超級瑪利奧    時間: 2013-11-22 16:58
回復 Easygo2013 的帖子

我早幾日上左去 買完即閃
作者: Easygo2013    時間: 2013-11-22 17:13
回復 超級瑪利奧 的帖子

可能我嗅覺唔靈敏掛....
作者: 超級瑪利奧    時間: 2013-11-22 17:21
回復 Easygo2013 的帖子

咁你就要去元朗黑爬挑戰下
作者: sfghost    時間: 2013-11-25 13:51
元朗黑爬 's Address?

歡迎光臨 香港龜友論壇 (https://www.hkturtle.org/) Powered by Discuz! X3.2