香港龜友論壇

標題: 阿龜走左了,明天去埋葬佢 [打印本頁]

作者: mybabyuse    時間: 2012-8-20 02:13
標題: 阿龜走左了,明天去埋葬佢
唉..真係諷刺,8號風球果日帶左佢去睇獸醫
身邊D人都話我傻, 得過5CM就去帶佢睇獸醫,
不過我唔理,我只係想佢好翻,誰知回家吃完醫生開D藥
阿龜就走左了
[attach]105082[/attach]
遺照
[attach]105079[/attach]

依到係自貼區,求其貼翻兩張啦咁
[attach]105080[/attach][attach]105081[/attach]

作者: mybabyuse    時間: 2012-8-20 02:16
好似出唔到圖

作者: 心寒    時間: 2012-8-20 02:18
師姐節哀順變了,我走左o個隻都係叫牙龜,,,,,
作者: izzy    時間: 2012-8-20 02:19
節哀~ 可能用量唔啱掛
PS 相黐到真系求其咗d~~~~
作者: mybabyuse    時間: 2012-8-20 02:22
回復 izzy 的帖子

姐係點
作者: mybabyuse    時間: 2012-8-20 02:22
回復 心寒 的帖子

RIP
靜下來就會諗起佢

作者: 心寒    時間: 2012-8-20 02:24
回復 mybabyuse 的帖子

初時我都係架,,,,,,仲成日睇反佢d相.......
作者: khip    時間: 2012-8-20 02:25
mybabyuse 發表於 2012-8-20 02:13
唉..真係諷刺,8號風球果日帶左佢去睇獸醫
身邊D人都話我傻, 得過5CM就去帶佢睇獸醫,
不過我唔理,我只係想佢 ...

死因係咩?  之前有咩病?
作者: mybabyuse    時間: 2012-8-20 02:25
回復 khip 的帖子

肺炎
作者: izzy    時間: 2012-8-20 02:26
mybabyuse 發表於 2012-8-20 02:22
回復 izzy 的帖子

姐係點

咁樣咯~~~唔通特登曬下自己嘅淡妝養樣?^^
睇緊班庸醫教你路~~~其實新手養ed未養定嘅苗,
成功幾率都系50,50,有興趣同d ching入d養定嘅龜玩喇
作者: mybabyuse    時間: 2012-8-20 02:28
回復 izzy 的帖子

bb真係難搞, 下次要買D大個少少ge龜
作者: izzy    時間: 2012-8-20 02:33
mybabyuse 發表於 2012-8-20 02:28
回復 izzy 的帖子

bb真係難搞, 下次要買D大個少少ge龜

啱嘅~~大隻易上手d,
過一排 得閒歡迎過嚟睇睇
http://www.hkturtle.org/forum.php?mod=viewthread&tid=52171

作者: mybabyuse    時間: 2012-8-20 02:35
回復 izzy 的帖子

隻細地圖唔錯wor
作者: Ivan9999    時間: 2012-8-20 03:57
師姐真系好慘。。。
作者: 小妃    時間: 2012-8-20 04:05
節哀順變,去幫其他有需要既巴西T.T呀龜佢會知道你錫佢架
作者: 緣來如此    時間: 2012-8-20 08:42
節哀,以後買龜小心點,不要在魚街買,在網上買的較負責任
在網上買完有病你可以吊佢...
你可唔可以去魚街吊人呀...?
e+去魚街,總見到一大堆一大堆病巴西,草,斑在賣...
作者: jay2004    時間: 2012-8-20 09:56
回復 緣來如此 的帖子

唔可以咁講,負唔負責都係睇人,網上買,你吊佢佢咪最多開個新ACCOUNT,
鋪頭買你可以睇到實物,多D選擇,睇啱先買,買唔好只可以話係自己做唔足工課,
開鋪應該都要投資唔少,點都唔想做壞個名
作者: yammy_kk    時間: 2012-8-20 10:23
唔好咁難過,最起碼你有盡力幫阿龜了!
作者: 南十字    時間: 2012-8-20 11:37
jay2004 發表於 2012-8-20 09:56
回復 緣來如此 的帖子

唔可以咁講,負唔負責都係睇人,網上買,你吊佢佢咪最多開個新ACCOUNT,

係網上買同係魚街買都係講運氣,魚街可以多D睇吓!網上就得兩隻。
作者: ninjaturtle    時間: 2012-8-20 19:13

作者: songshu    時間: 2012-8-20 19:24
要吸收經驗,不要再重複犯錯
作者: taylortin    時間: 2012-8-20 21:57
R.I.P 一路好走了
C姐真有心 咁細隻都同佢去睇醫生
作者: Odinwp    時間: 2012-8-20 22:02

唉!已經麻木哂啦
作者: mybabyuse    時間: 2012-8-21 01:19
回復 小妃 的帖子

多謝T_T 佢望住我好安祥咁走左
作者: mybabyuse    時間: 2012-8-21 01:19
回復 Odinwp 的帖子

點解咁講
作者: mybabyuse    時間: 2012-8-21 01:20
回復 taylortin 的帖子

我覺得最少要盡力 咁先無遺憾, d錢花得值得就ok
作者: 烏龜的    時間: 2012-8-21 13:24
izzy 發表於 2012-8-20 02:33
啱嘅~~大隻易上手d,
過一排 得閒歡迎過嚟睇睇
http://www.hkturtle.org/forum.php?mod=viewthread&tid=5 ...

你呢D珍藏.........真係無價架WOR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
作者: jacky123    時間: 2012-8-21 13:41
有無咁靓c姐玩龟啊
不過你真係有心地
作者: izzy    時間: 2012-8-21 13:59
烏龜的 發表於 2012-8-21 13:24
你呢D珍藏.........真係無價架WOR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

So???????????????????
What is your price then??
作者: a123465    時間: 2012-8-21 14:10
你隻巴咁得意既!
作者: 緣來如此    時間: 2012-8-21 14:26
回復 jay2004 的帖子

唔係架..
老實講,我好睇重聲譽,我都會賣病龜,但一定講到明病超低價
有時d龜買左有事我都會退,降價,醫...

我買人地龜既時候,如果見到新ac,我都會小心d
作者: 烏龜的    時間: 2012-8-21 14:55
izzy 發表於 2012-8-21 13:59
So???????????????????
What is your price then??

我窮學生買唔起....
作者: tonycha    時間: 2012-8-21 15:46
真係紅顏薄命...........R.I.P.
作者: mybabyuse    時間: 2012-8-21 22:56
回復 jacky123 的帖子

謝謝
作者: jay2004    時間: 2012-8-21 23:19
緣來如此 發表於 2012-8-21 14:26

唔係架..

CHING你好人,講明當然抵讚!但唔係個個好似你咁好,
我見就係個個都話自己隻龜大食,
係咪真係咁大食真係好主觀,
其實好多鋪頭聲譽都好好,
而我立場係無得話網上買就一定好過鋪頭,一定網上買就最好.
而有鋪頭的話,你真係要小佢的話,網上都可以小得,當面小都得,多個選擇,
如果網上買,佢唔負責,小佢都無用.分分鐘電話,ACCOUNT都轉埋,
想小都小唔到~
作者: 緣來如此    時間: 2012-8-22 09:02

通常我賣得貴既/難開食既(eg.白頰)
都會拍埋食野影片先賣,感就唔洗爭執

講起店舖,有d態度好d,有d真係好差
寶塔灣,我諗你地知邊間
e間野唔吊得架...
好有背境,你去吊佢,評論下佢d野,動不動就申你
你捉番隻死龜番去吊佢既話,佢仲會捉埋你1,2邊問你係唔係玩野
自己及朋友親身經歷

歡迎光臨 香港龜友論壇 (https://www.hkturtle.org/) Powered by Discuz! X3.2